Acasă Magazin Berea nu îngraşă

Berea nu îngraşă

Specialiştii au susţinut multă vreme că berea îngraşă şi trebuie evitată în timpul dietelor. Mai nou însă, studiile au demonstrat că un consum moderat de bere, respectiv până la trei pahare pe zi pentru bărbaţi şi maximum două pentru femei, reduce riscul bolilor de inimă, al osteoporozei, al demenţei, şi, totodată, nu afectează silueta. Potrivit dailymail.co.uk, cercetările arată că berea consumată în cantităţi moderate are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sănătate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovasculare (cauza principală a morţii şi invalidităţii în rândul adulţilor în Europa), diabet, osteoporoză. Consumul moderat de bere are un rol vital în calitatea vieţii multora. Medicul pediatru spaniol Hernandez Aguilar le recomandă femeilor gravide să bea zilnic 500 – 600 de mililitri de bere fără alcool, deoarece aceasta conţine antioxidanţi care fac bine copilului, reducând riscul de scleroză, obezitate, cancer.
„Berea consumată moderat se poate încadra perfect în dietă şi stilul de viață sănătos al unui adult“, a fost concluzia specialiştilor din mai multe ţări europene în cadrul simpozionului „Berea şi sănătatea“, desfăşurat la Bruxelles.

Bere sau vin

 Deşi mulţi consideră că vinul este mult mai benefic pentru sănătate decât berea, lucrurile nu stau tocmai aşa.
Berea conţine vitamine, minerale şi antioxidanţi esenţiali, care provin din materiile prime şi care contribuie la o dietă sănătoasă. Efectele adverse se asociază în principal cu consumul exagerat, dar în cazul anumitor persoane, în special minori, chiar consumul moderat poate fi dăunător, potrivit specialiştilor.
A bea moderat înseamnă unul până la trei pahare pe zi pentru cei mai mulţi dintre bărbaţi, în timp ce doamnelor le este recomandat să consume unul până la două pahare pe zi. „A existat până acum presupunerea eronată că berea este responsabilă pentru mare parte din cazurile de obezitate“, a spus doctorul Arne Asrup din Danemarca. De menţionat că orice beneficiu dispare la un nivel de consum care depăşeşte trei pahare pe zi, iar studiile confirmă faptul că alcoolul consumat în cantităţi excesive (indiferent de tipul băuturii) este asociat cu creşterea în greutate şi obezitatea abdominală.
• Delia Pătru

Exit mobile version