14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe pe Mapamond

Frumuseţe pe Mapamond

Vă propunem o trecere în revistă a câtorva dintre secretele frumuseţii femeilor din întreaga lume

V-aţi întrebat vreodată ce fac concurentele de la concursurile de frumuseţe pentru a arăta mereu impecabil? Redactorii site-ului ourvanity.com au adunat câteva trucuri la care femeile din întreaga lume apelează pentru a-şi menţine frumuseţea şi tinereţea fără prea multă pierdere de timp şi de bani. Profitaţi deci de aceste secrete împărtăşite şi deveniţi în scurt timp cea mai frumoasă.
Primul secret vine tocmai din îndepărtata Indie, o ţară ale cărei femei sunt recunoscute pentru părul lor lung şi mătăsos. Puţini ştiu însă care este secretul lor. O dată pe săptămână, femeile încălzesc ulei de nucă de cocos, pe care îl aplică pe scalp ca pe o mască şi îl lasă să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa îşi spală părul. Uleiul de nucă de cocos hrăneşte şi hidratează podoaba capilară, care, datorită acestui tratament repetat cu conştiinciozitate, devine mai mătăsos şi mai strălucitor.

La plimbare prin Europa

Mergem apoi în vizită în Europa, de unde aflăm alte secrete ale frumuseţii. Prima oprire – Franţa. Femeile din această ţară sunt renumite pentru frumuseţea lor ingenuă şi tenul de porţelan, pe care şi-l îngrijesc cu măşti preparate din ingrediente naturale. O astfel de mască, folosită la scară largă, este cea preparată din cireşe şi rodii. Acestea sunt amestecate bine într-un blender, până când sunt transformate într-o pastă vâscoasă, care se aplică direct pe faţă şi se lasă să acţioneze cinci-șase minute. Franţuzoaicele susţin că un astfel de tratament aplicat săptămânal face minuni pentru ten, care devine luminos şi capătă o prospeţime aparte. Tot de la femeile din Hexagon aflăm că o alimentaţie bogată în brânzeturi, nuci, usturoi şi ceapă este secretul unui păr strălucitor şi al unghiilor frumoase şi puternice. Explicaţia este foarte simplă: aceste alimente conţin vitamine esenţiale pentru sănătatea podoabei capilare şi pentru o manichiură de invidiat.
Continuăm călătoria frumuseţii în Italia, acolo unde doamnele şi domnişoarele ne împărtăşesc alt secret pentru un păr frumos. Femeile din această ţară obişnuiesc să prepare o mască din iaurt şi ulei de măsline, ingrediente pe care le amestecă şi le aplică pe păr, lăsând combinaţia să acţioneze timp de cinci minute înainte de a-şi clăti părul.
Rămânem tot în domeniul îngrijirii părului şi aflăm de la femeile din Spania o altă metodă pentru a avea o podoabă capilară de invidiat – secret valabil însă doar pentru brunete. Doamnele şi domnişoarele din Peninsula Iberică sunt şi ele cunoscute pentru părul lung, negru şi bogat, astfel că nu ar fi rău să le urmaţi sfaturile dacă sunteţi brunetă. Amestecaţi o jumătate de pahar de suc de coacăze cu o cantitate egală de apă şi clătiţi-vă părul cu această combinaţie. Dacă părul dumneavoastră are o nuanţă mai deschisă, folosiţi acelaşi tratament, însă înlocuiţi sucul de coacăze cu zeamă de lămâie.
În fine, un secret al frumuseţii dezvăluit de femeile din Marea Britanie, care au un ten de invidiat. Se pare că pentru britanice făina de ovăz este un ingredient care nu lipseşte din ritualul de îngrijire. Încercaţi şi această metodă: amestecaţi două linguri de cremă sau loţiune hidratantă cu patru linguri de făină de ovăz. Aşteptaţi până ce fulgii se umflă şi aplicaţi masca direct pe faţă, gât şi decolteu. După câteva minute, clătiţi-vă bine cu apă călduţă şi veţi observa că pielea capătă un aspect strălucitor şi este atât de bine hidratată încât nu veţi mai avea nevoie de alte creme sau loţiuni.

Frumuseţe pe alte continente

Gâtul şi mâinile sunt primele care trădează vârsta unei femei, iar sfatul următor pentru îngrijirea acestora vine tocmai din Australia. Secretul pielii impecabile a australiencelor constă în folosirea produselor cosmetice cu factor de protecţie solară ridicat. Femeile de la Antipozi susţin că nu ies niciodată din casă fără să îşi protejeze pielea de razele nocive ale soarelui şi că, mai mult decât atât, insistă cu acest tratament pe mâini şi pe decolteu, acolo unde pielea este mai fină şi mai sensibilă. Un secret pe care oricine îl poate „împrumuta“, cu atât mai mult în condiţiile în care Terra este afectată de fenomenul încălzirii globale.
Din Columbia aflăm un truc pentru o îngrijire eficace a unghiilor. Doamnele şi domnişoarele din această ţară au o manichiură de invidiat pentru că folosesc usturoiul drept întăritor pentru unghii. Care este tratamentul? Pisează foarte mărunt usturoiul şi îl amestecă bine cu lacul pe care îl folosesc drept strat de bază înainte de a-şi colora unghiile cu ojă. Un astfel de tratament aplicat o dată sau de două ori pe săptămână vă va ajuta şi pe dumneavoastră să aveţi unghii puternice şi să scăpaţi o dată pentru totdeauna de problema unghiilor fragile, care se exfoliază uşor.
În fine, vă propunem să încercaţi o metodă de epilare naturală, care vă va lăsa pielea netedă şi catifelată – o „reţetă“ împrumutată de la femeile din Maroc. Veţi avea nevoie de miere, zeamă de lămâie şi câteva fâşii de material din fibre naturale, preferabil bumbac subţire. Încălziţi puţină miere şi adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecaţi cele două ingrediente şi lăsaţi combinaţia să se răcească puţin. Aplicaţi mierea pe pielea care necesită epilare, apoi aplicaţi imediat o fâşie de material. Lăsaţi bumbacul să se lipească de piele preţ de câteva secunde, apoi trageţi fâşia în direcţia creşterii firului de păr. Epilarea va fi la fel de eficientă ca şi cea cu ceară, însă efectul va dura mai mult timp şi pielea va fi moale şi catifelată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS