10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn hamburger perfect

Un hamburger perfect

Prepararea unui hamburger perfect este o adevărată artă. Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi atunci când vă gândiţi să serviţi un astfel de preparat este să stabiliţi ce fel de carne veţi folosi. Pentru un hamburger „normal“, cel mai indicat este să folosiţi carne tocată de vită sau de curcan, însă dacă printre invitaţii dumneavoastră se numără şi vegetarieni, puteţi folosi drept materie primă o combinaţie de produse din soia şi legume. Următorul pas este pregătirea cărnii pentru prăjire, iar în această etapă cel mai important este să realizaţi o chiftea care să fie simetrică din punct de vedere al grosimii, pentru că, fiind uniformă, carnea se va prepara mai uşor şi mai uniform şi va avea un aspect mai îmbietor.
După ce aţi pregătit chiftelele, va trebui să hotărâţi ce metodă de prăjire veţi adopta. În general, cel mai bun hamburger este cel preparat pe grătar, în aer liber, dar dacă vremea nu vă permite acest lucru, există varianta prăjirii chiftelei în bucătărie, pe o tigaie-grătar. O altă metodă ar fi să prăjiţi hamburgerul într-o tigaie normală, în câteva linguri de ulei de măsline extravirgin. Totuşi, metoda folosită cel mai des este cea a prăjirii pe grătar, pentru că astfel carnea nu are foarte multă grăsime şi capătă o aromă de fum pe care mulţi o găsesc îmbietoare, şi, în plus, chifteaua are un aspect deosebit, dat de liniile uniforme ce apar în urma frigerii.

Metode de preparare

Trebuie să puneţi chiftelele în tigaie sau pe grătar la distanţă de câţiva centimetri unele de altele şi să le prăjiţi uniform pe ambele părţi – în general, o chiftea de dimensiuni medii trebuie prăjită cinci-șase minute pe fiecare parte. Pentru ca hamburgerul să capete acele linii asociate cu ideea de grătar, trucul este să întoarceţi carnea de mai multe ori în timpul preparării.
În cazul în care optaţi pentru prăjirea hamburgerului în ulei, va trebui să preîncălziţi tigaia la foc mediu înainte de a turna uleiul de măsline. La rândul lui, acesta trebuie pus în funcţie de cantitatea şi felul de carne. De exemplu, cu cât carnea este mai slabă, cu atât mai mult ulei va trebui să folosiţi; dacă hamburgerul este preparat din carne grasă, cantitatea de ulei de care veţi avea nevoie este mai mică.
În fine, dar nu în cele din urmă, trebuie să daţi dovadă de creativitate atunci când preparaţi hamburger. Alegeţi cu grijă şi atenţie alimentele alături de care veţi servi acest preparat sau, şi mai bine, adăugaţi un ingredient secret în compoziţia pentru chiftele, pentru a obţine un gust şi o textură speciale.
• Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII