5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Pastilă împotriva ridurilor

O echipă de cercetători din cadrul laboratoarelor Unilever a anunţat că a descoperit un nou tratament împotriva ridurilor. Potrivit corriere.it, noul tratament va consta în administrarea de trei ori pe zi a unei pastile ce conţine amestecuri de extracte naturale, care activează genele pentru a îmbunătăţi tonusul pielii. Potrivit specialiştilor, noua pastilă antirid combate ridurile din straturile profunde ale pielii. Produsul conceput de echipa coordonată de John Casey, reprezentant al laboratoarelor Unilever, a fost făcut de patru grupe de cercetători din Franţa, Anglia şi Germania şi a inclus 480 de voluntare – femei aflate la menopauză. Rezultatele au indicat că în cazul femeilor care au primit tratamentul, ridurile de la ochi s-au micşorat cu 10-30%, comparativ cu cele care au primit un placebo şi la care nu s-a înregistrat nici o schimbare. De asemenea, specialiştii francezi au realizat şi biopsii, prelevând fragmente de ţesuturi din piele, de la adâncimea de patru milimetri; aceste teste au fost realizate pe 110 femei, înainte şi după studiu, pentru a evidenţia diferenţele.
Combinaţia creată de Unilever include izoflavone din soia, care activează receptorii de estrogen pentru a produce colagen. Un alt ingredient al pastilei antirid, acidul polinesaturat omega-3, provenit din uleiul de peşte, activează gena PPAR, care reglează sinteza colagenului, vitaminele C şi E, dar şi licopenul, care întreţin sănătatea ţesuturilor.
Produsul va fi lansat luna viitoare în 44 de centre spa din Marea Britanie, Spania şi Canada. Compania nu are nevoie de aprobare pentru a comercializa acest produs, deoarece extractele din care este obţinut sunt deja în uz, iar compania nu pretinde că aceste pastile sunt benefice pentru sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS