11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Culori de toamnă

Fiecare anotimp are culoarea sa. Indiferent de sezon, există mereu o nuanţă care este la modă, iar site-ul amando.it ne oferă posibilitatea să aflăm care sunt culorile care vor face legea în acest sezon toamnă-iarnă.
În esenţă este simplu: vara ne îmbrăcăm în culori deschise, iar în sezonul rece ne orientăm spre nuanţele închise. De obicei, cam aşa funcţionează această lege a culorilor printre „muritorii de rând“. La fel de adevărat este că în magazine este mai uşor să găsim haine deschise la culoare în perioada verii, în timp ce, odată cu sosirea toamnei, ţinutele în culori închise sunt prezente la tot pasul. În realitate însă, fiecare anotimp are culoarea sa, în funcţie de tendinţele la modă, dar şi de ceea ce ne propun designerii. Lista începe, cum era de aşteptat, cu negrul, considerată a fi culoarea prin excelenţă a iernii, dar şi o culoare neutră, care nu lipseşte din garderoba doamnelor, dar şi a domnilor. Toţi au câte un articol vestimentar negru în şifonier, pe care îl folosesc atunci când sunt în criză de idei. La fel ca şi negrul, griul a fost dintotdeauna una dintre culorile regine ale sezonului toamnă/iarnă, mai ales că este o culoare care se potriveşte tuturor şi care poate fi combinată cu multe alte tonalităţi, de la galben până la mov. Griul se regăseşte în colecţiile propuse de Prabal Gurung, Peter Som sau Donna Karan. De altfel, movul tomnatic ocupă un loc de cinste în garderobă, ca în fiecare an. De altfel,
nuanţele prună sau vânătă sunt alegeri potrivite pentru acest sezon. Ele reprezintă o alegere perfectă pentru femeile moderne, dar totuşi conservatoare. Printre designerii care propun vestimentaţii în nuanţe de mov se află Nina Ricci, Marc Jacobs, Prada su Jenny Kayne.

Culori vii

Însă, în cazul în care nu doriţi să vă limitaţi la clasicele nuanţe de negru, mov şi gri, puteţi răsufla uşurate. Sezonul toamnă/iarnă 2011-2012 este plin de culori vii, care vă pot ajuta să alegeţi o ţinută ieşită din tipare. Printre culorile propuse de designeri se află albastru electric, magenta, galben auriu, roşu intens şi portocaliu, care vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste zilele cenuşii de toamnă. Una dintre nuanţele în tendinţe în acest sezon este de departe albastrul electric, prezent în colecţiile Karen Walker, Louis Vuitton, Cushnie et Ochs şi Philip Lim. Această nuanţă poate fi purtată în combinaţie cu alte culori mai neutre, cum ar fi bej, maron sau crem. De asemenea, o prezenţă obişnuită în colecţiile pentru acest sezon propuse de cei mai mulţi designeri, de la Thakoon, MaxMara, Jill Sander şi până la Karen Walker este galbenul auriu sau muştarul. O altă apariţie specială este verdele „military“, care de data aceasta capătă o tentă mai chic şi delicată, perfect înrudită cu verdele naturii. Această tendinţă se regăseşte în colecţiile Philip Lim, Gucci sau Acne.
O altă culoare care categoric face legea în această toamnă este portocaliul, în nuanţe de cărămiziu şi caramel, ce domină propunerile vestimentare pentru acest sezon ale lui Marc Jacobs, Rachel Comey şi DKNY.

Tendinţe şi tendinţe

Cum era de aşteptat, din lista culorilor vii recomandate în acest sezon nu putea lipsi roşul, care aduce cu sine bucuria de a trăi şi reprezintă o pată de culoare în cenuşiul toamnei. Roşul se regăseşte în colecţii propuse de Peter Som, Prabal Gurung şi Prada. Extrem de îndrăzneţ, roşul aprins este printre primele nuanţe în topul preferinţelor creatorilor de modă şi este recomandat doamnelor care doresc să fie moderne şi, mai ales, să iasă în evidenţă. Roşul este acompaniat de verdele smarald, o culoare strălucitoare, care se potriveşte oricărei femei, indiferent de culoarea părului, a ochilor sau a tenului. Magenta este prezentă şi ea pe lista preferinţelor marilor designeri, de la Rebecca Taylor, Badley Mischka şi până la Jenni Kayne. Doamnele mai conservatoare pot opta pentru nuanţele de bej, care capătă întotdeauna un aer sofisticat în texturi mai groase. Aceste nuanţe se regăsesc în colecţiile propuse de Rebecca Taylor, Badgley Mischka şi Jenni Kayne. Turcoazul este o altă culoare care va aduce un aer de prospeţime în sezonul cenuşiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS