12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinArta de a crea ţinute vestimentare

Arta de a crea ţinute vestimentare

Există foarte multe metode şi formule pentru alcătuirea unei ţinute reuşite, însă ceea ce asigură succesul în acest demers este imaginaţia

Poate fi o adevărată provocare să vă alcătuiţi ţinutele vestimentare şi să nu daţi greş, pentru că moda este o chestiune ce ţine de gust. Unora le place o anumită combinaţie de haine şi accesorii, altora mai puţin. Trebuie să aveţi în vedere că o imagine reuşită din punct de vedere vestimentar nu înseamnă doar etalarea aleatorie a unor hai­ne de firmă, ci are nevoie şi de o amprentă stilistică personală, care este dată tocmai de capacitatea dumneavoastră de a alcătui ţinute.
Primul lucru de care trebuie să ţineţi seama atunci când alcătuiţi o ţinută vestimentară este că aceasta trebuie să reprezinte gusturile, personalitatea şi individualitatea dumneavoastră, nu o marcă şi nici o emblemă a vreunei mari case de modă. Conceptul de „stil“ a fost creat pentru a exprima starea de spirit şi preferinţele în materie vestimentară ale unei persoane. Deşi nu este absolut nimic în neregulă cu mărcile cunoscute şi elementele distinctive ale acestora, ele nu pot defini stilul unei persoane şi nici nu pot indica nivelul de bun-gust. Există câteva aspecte pe care fiecare dintre noi trebuie să le aibă în vedere atunci când alcătuieşte o ţinută vestimentară. Cu toate că uneori regulile pot fi uşor modificate, în funcţie de gustul şi stilul personal, ele sunt, în general, valabile pentru succesul ţinutei.

Potrivirea perfectă a hainelor

Când vorbim despre haine care se potrivesc perfect nu ne referim numai la dimensiunea sau măsura obiectelor vestimentare, ci şi la felul în care ele îmbracă persoana care le poartă. Atunci când alegeţi hainele, încercaţi să fiţi obiectivă în ceea ce priveşte efectul pe care acestea îl au asupra siluetei dumneavoastră. Ascund prea multe sau, dimpotrivă, arată prea multe? Creează iluzia de scurtare a siluetei? Vă fac să păreţi mai plinuţă decât sunteţi în realitate? Este important să vă cumpăraţi haine care vă plac, însă este posibil ca un obiect vestimentar de care v-aţi îndrăgostit să nu vă stea bine. În acest caz, renunţaţi la el şi optaţi, în schimb, pentru o haină care vă îmbracă perfect, punându-vă în evidenţă calităţile şi mascând imperfecţiunile.

Culori, imprimeuri, forme

Aceste elemente sunt extrem de importante în alegerea unei ţinute, însă trebuie alese cu mare atenţie. Deşi o culoare bine aleasă are capacitatea de a vă scoate în evidenţă nuanţa ochilor, a părului sau a tenului, la fel de bine o culoare aleasă greşit vă poate face să păreţi „ştearsă“. Când mergeţi la cumpărături, indicat este să probaţi mai multe culori, texturi şi imprimeuri pentru a vedea care vi se potriveşte cel mai bine. Astfel vă veţi da seama care este paleta de culori de care aveţi nevoie pentru a arăta bine, iar mai târziu, când veţi alcătui alte ţinute, veţi şti care sunt nuanţele şi imprimeurile la care să apelaţi pentru a vă pune în valoare.
Jocul cu nuanţe şi forme nu este foarte simplu, mai ales la început. Este însă extrem de important să vă implicaţi în acest joc, dacă vreţi ca ţinutele dumneavoastră să se remarce prin originalitate. Punctul de plecare al oricărei ţinute trebuie să fie nuanţe care se potrivesc culorii părului şi tenului. De aici, asortaţi şi potriviţi alte culori – care pot fi nuanţe neutre, culori vii sau nonculori, în aceeaşi gamă sau în contrast cu elementul principal -, având grijă să alegeţi texturi de materiale care se potrivesc unele cu celelalte.
În ceea ce priveşte forma hainelor, aceasta nu e deloc de neglijat. Analizaţi-vă bine corpul şi stabiliţi ce forme şi ce croieli vă pun în valoare trupul. Găsiţi, de asemenea, forma de decolteu ideală pentru conformaţia dumneavoastră şi aflaţi, totodată, care este, pentru dumneavoastră, lungimea ideală a fustelor sau rochiilor. Aceste detalii, aparent lipsite de importanţă, fac diferenţa şi dau tonul în catalogarea unei ţinute drept reuşite sau nereuşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS