8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSutienul nu este un rău necesar

Sutienul nu este un rău necesar

Un studiu realizat recent a relevat faptul că peste 90 la sută dintre femei poartă sutien, iar dintre acestea multe folosesc acest obiect vestimentar fără a se întreba care este utilitatea lui reală. Deşi cele mai multe doamne şi domnişoare cred că sutienul este important pentru sănătatea şi aspectul sânilor, există şi persoane care îl poartă doar din motive ce ţin de conştiinţa socială, întrucât deseori se consideră că „nu se cade“ ca o femeie să se afişeze în public fără sutien.
Purtarea acestei piese de lenjerie intimă este un gest extrem de natural, aproape o obişnuinţă, dar, cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susţin că sânii nu sunt „concepuţi“ de fapt pentru a sta înghesuiţi într-un sutien şi chiar aduc dovezi pentru confirmarea acestei teorii.
În primul rând, apar probleme dacă sutienul purtat de o femeie nu este numărul potrivit sau nu este perfect adaptat conformaţiei acesteia. Această situaţie generează o stare de disconfort şi poate provoca dureri de spate şi de umeri. Dacă simţiţi că sutienul vă este prea larg sau, dimpotrivă, prea strâns, ori dacă observaţi că pe piele vă rămân urme roşii în momentul în care daţi jos lenjeria intimă, trebuie să luaţi măsuri şi să vă cumpăraţi un sutien potrivit. Pentru a limita cât mai mult disconfortul, specialiştii recomandă să purtaţi sutien cât mai rar posibil, şi mai ales să evitaţi să dormiţi purtând acest obiect de lenjerie.

Poate cauza cancer

Un studiu realizat de antropologii Sidney Ross Singer şi Soma Grismaijer a relevat faptul că, potrivit statisticilor, purtarea constantă a sutienului duce la apariţia cancerului mamar. Conform celor doi, în cazul femeilor care poartă sutien 24 de ore pe zi, incidenţa cancerului de sân este cu mult mai mare în comparaţie cu situaţia femeilor care îl poartă mai puţin de 12 ore zilnic. Explicaţia medicală pentru acest fenomen este faptul că sutienul exercită asupra sânilor şi zonelor din apropiere o presiune suficient de mare încât fluxul de limfă să fie întrerupt, ceea ce înseamnă că toxinele şi alte reziduuri nu mai sunt eliminate, existând pericolul apariţiei unor boli.

Sutienul nu împiedică lăsarea sânilor

Multe femei poartă sutien de teamă că lipsa acestuia ar fi periculoasă pentru sâni, întrucât aceştia ar fi lipsiţi de susţinerea fizică de care au nevoie. Unele doamne şi domnişoare, în special cele cu bust generos, cred că purtarea sutienului va împiedica sau întârzia procesul de lăsare a sânilor, însă este vorba doar de un mit, pentru că gravitaţia îşi face oricum efectul.
Mai mult decât atât, există dovezi ştiinţifice potrivit cărora sutienul chiar ar accelera acest proces. Explicaţia este următoarea: în componenţa sânilor există ligamente, care ajută la menţinerea fermităţii acestora. Ligamentele însă se atrofiază dacă nu sunt folosite, căci bustul este menţinut în mod artificial de balenele sutienului. Din acest motiv, sânii se pot lăsa mult mai repede decât în mod normal. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII