12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa italiană pe covorul roşu

Moda italiană pe covorul roşu

De-a lungul timpului, celebrităţile de dincolo de Ocean şi-au demonstrat simpatia evidentă pentru creaţiile designerilor italieni, indiferent că aceştia se numesc Prada, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo sau Giorgio Armani

Fie că este vorba de timpul liber sau de apariţiile pe covorul roşu, tot mai multe vedete s-au lăsat seduse de farmecul modei italiene. Potrivit moda.pourfemme.it, creaţiile semnate de designerii italieni sunt preferate de cele mai multe dintre celebrităţi, însă acest lucru nu surprinde pe prea multă lume, având în vedere că, potrivit tradiţiei, moda „made in Italy“ este caracterizată prin eleganţă, bun-gust şi, mai întâi de toate, calitate! Indiferent că este vorba de pret-a-porter sau de uimitoarele creaţii din colecţiile exclusiviste de haute couture şi până la ţinute la comandă, designerii italieni şi-au demonstrat în mod evident talentul. Printre numele cele mai populare se numără Prada, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo şi Giorgio Armani.
Prada, de exemplu, este una dintre cele mai populare case de modă în rândul vedetelor din toată lumea. Brandul italian a cucerit pe toată lumea, chiar şi concurenţa recunoscându-i meritele. Este suficient să amintim de declaraţia stilistului Marc Jacobs, care şi-a recunoscut admiraţia faţă de cea mai recentă colecţie Prada. Ca să nu mai vorbim de actriţe, care profită de orice ocazie pentru a purta creaţiile celebrei case de modă. În timp ce Jennifer Garner, de exemplu, merge la cumpărături într-o rochiţă Prada, alte vedete, precum Eva Mendes şi Elle MacPherson, nu pierd nici o ocazie pentru a purta vestimentaţiile Prada pe covorul roşu! De la tânăra Bonnie Wright, prietena lui Harry Potter în celebra saga dedicată micului vrăjitor, şi până la veterana micului ecran, Jennifer Aniston, puţine actriţe sunt dispuse să renunțe la eleganţa şi rafinamentul ţinutelor Prada.

Stilişti preferaţi

În afară de faptul că Roberto Cavalli este stilistul preferat al multor vedete din Cetatea Filmului, el este şi foarte bun prieten cu multe dintre acestea. În Italia, de exemplu, este extrem de iubit de Elisabetta Canalis, fosta logodnică a lui George Clooney, în timp ce în străinătate practic nu există actriţă care să nu-i fi purtat creaţiile. În timp ce Victoria Beckam a fost una dintre muzele colecţiei Just Cavalli, linia casual a designerului fiorentin, cele mai recente creaţii şic, care i-au purtat semnătura, au fost purtate de frumoasa Elsa Pataky şi de actriţa Michelle Yeoh la nunta Prinţului Albert de Monaco, dar şi de Beyonce, care pentru cel mai recent viodeclip al său a ales exclusiv ţinute Cavalli. Din lista fanelor celebrului stilist italian nu poate lipsi nici Laetitia Casta, actriţă şi topmodel de renume, care nu renunţă la creaţiile semnate de celebrul stilist italian nici în cele mai importante ocazii, cum ar fi, de exemplu, recentul Festival de la Cannes!

Eleganţă şi bun-gust

Tot mai preferat de vedetele internaţionale este şi brandul Salvatore Ferragamo. Brandul italian, recunoscut pentru pantofii săi şi pentru costumele create pentru vedetele de la Hollywood, a devenit un simbol al măiestriei şi inovaţiei creative. De-a lungul timpului, celebrul brand a confecţionat pantofi pentru Elizabeth Taylor, pentru Audrey Hepburn, Mary Pickford, Rudolf Valentino, John Barrymore Jr., Douglas Fairbanks, Gloria Swanson şi mulţi alţii.
Casa italiană a lansat recent o nouă obsesie printre vedete: hainele şi accesoriile cu imprimeu „Houndstoot“, un fel de zigzag, omagiat într‑o ţinută un pic discutabilă purtată de nonconformista Lady Gaga. Splendidele creaţii semnate de casa italiană sunt însă purtate cu mult stil şi de alte vedete precum Angelina Jolie, Kate Moss şi Elle MacPherson.
Însă, dacă există un stilist italian cunoscut în toate colţurile lumii, acela este, fără îndoială, Giorgio Armani. Vedetele nu ratează nici o ocazie pentru a alege creaţiile designerului italian şi, dacă au posibilitatea, îi solicită acestuia realizarea unor creaţii exclusive. Armani s-a consacrat în principal după ce a creat costume pentru actorii din filmul „American Gigolo“, în special pentru Richard Gere. În 2006, publicaţia Forbes l-a numit pe Giorgio Armani ca fiind cel mai bun designer vestimentar, cu o avere de mai mult de patru miliarde de dolari. Tom Cruise şi Katie Holmes au purtat exclusiv ţinute Armani în ziua nunţii, la fel ca şi Charlene, în ziua căsătoriei sale cu Prinţul Albert de Monaco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS