21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSofia Coppola s-a căsătorit

Sofia Coppola s-a căsătorit

Regizoarea americană Sofia Coppola, fata celebrului cineast Francis Ford Coppola, s-a căsătorit sâmbătă cu iubitul său, Thomas Mars, liderul trupei Phoenix, informează People.com. Pentru acest eveniment important din viaţa ei, Sofia Coppola a ales să îşi celebreze originile latine, astfel că nunta s-a desfăşurat la vila familiei din oraşul Bernalda, în sudul Italiei, care este locul de origine al bunicilor săi.
Cununia civilă a fost oficiată de primarul oraşului Bernalda, iar ceremonia religioasă s-a desfăşurat la Palatul Margherita, o clădire istorică spectaculoasă, deţinută de tatăl miresei, legendarul regizor Francis Ford Coppola, care şi-a condus emoţionat fiica la altar. Invitaţi au fost 80 dintre apropiaţii cuplului, care au fost alături de miri în cea mai importantă zi a vieţii lor. Sofia Coppola a purtat o rochie elegantă, de culoarea lavandei, creată special de designerul Azzedine Alaïa. La petrecere, oaspeţii, printre care s-a aflat şi regizorul George Lucas, s-au delectat cu un meniul în stil italian, care a cuprins specialităţi regionale. Meniul a constat dintr-un aperitiv format din diverse tipuri de brânzeturi locale, precum mozzarella şi „caciocavallo“, cu jambon şi smochine, urmate de paste cu sos şi busuioc, printre care şi altă specialitate locală, aşa-numitele „orechiette“, mici paste în formă de ureche. Au urmat peşte şi friptură de porc, salate, dovlecei şi alte delicatese, stropite cu un vin produs de familia Coppola, în timp ce tortul nupţial a fost clasic, ornat cu frişcă.

Viaţa personală şi cariera Sofiei Coppola

Sofia Coppola, de 40 de ani, şi Thomas Mars, acum soţul ei, şi-au anunţat logodna în luna mai. Ei locuiesc împreună de patru ani şi au împreună două fiice: Romy, de patru ani şi jumătate, şi Cosima, de un an şi trei luni. Regizoarea a mai fost căsătorită cu colegul său de breaslă Spike Jonze, însă mariajul lor a durat doar patru ani.
În ceea ce priveşte viaţa sa profesională, Sofia Coppola se poate lăuda cu performanţa de a fi fost a treia femeie (şi prima americană) nominalizată la câştigarea unui Premiu Oscar pentru regie, pentru filmul „Rătăciţi printre cuvinte“ (Lost in Translation, 2003). Această peliculă i-a adus însă un premiu al Academiei Americane pentru scenariu. În plus, în anul 2010 Sofia Coppola a devenit prima americană (şi cel de-al patrulea ci­neast american) care a câştigat Leul de Aur, cea mai importantă distincţie acordată în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, premiu ce i-a fost acordat pentru pelicula intitulată „Somewhere“.
Sofia Coppola şi-a încercat norocul în diverse domenii înainte de a da lovitura în cinematografie, lucrând cu creatorul de modă Karl Lagerfeld la Paris, făcând fotografie sau creându-şi propria linie vestimentară. Ea are la activ mai multe filme, precum „Lick the Star“ (1996), „Virgin Suicides“ (1999) şi „Lost in Translation“ (2003), cu acesta din urmă obţinând un mare succes de public şi critică. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS