10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO dădacă de milioane

O dădacă de milioane

Noii bogătaşi ai planetei, mai precis, miliardarii ruşi, şeicii arabi sau chinezii, par să fi redescoperit vechea tradiţie a dădacelor britanice şi sunt dispuşi să plătească sume incredibile pentru a le asigura copiilor lor o educaţie în cel mai pur stil britanic.
Potrivit www.ilsussidiario.net, reprezentanţii agenţiei de recrutare de personal Imperial Nannies, care îşi desfăşoară activitatea în Marea Britanie, au povestit despre un client rus care a făcut tot posibilul să „şterpelească“ doica altei familii, ajungând să îi ofere nu mai puţin de 200.000 de dolari pe an. De asemenea, alt client al aceleiaşi agenţii a decis să angajeze un institutor pentru fiecare dintre cei trei copii ai săi, oferind un salariu de 130.000 de dolari pentru fiecare. De obicei, doicile nu sunt atât de bine plătite în Marea Britanie, în medie ele primind anual cel mult 75.000 de dolari, la care se adaugă o cameră gratuită şi pensiune completă. Mai nou, după cum relatează  Fiona Neill în Times, contractul de angajare stipulează şi „un apartament în exclusivitate pentru doică sau măcar situat la un alt etaj, iar minimul acceptat este o cameră cu baie. Totul într-unul dintre cartierele centrale din Londra. La toate acestea se adaugă, aproape întotdeauna, un autoturism“. Unele dintre doicile britanice povestesc că merg cu avionul doar la business class, însă multe dintre ele îşi pot permite chiar şi luxul de a călători cu avionul familiei. Altă dădacă a primit, de exemplu, o garderobă complet nouă din partea angajatorului său de origine italiană, în timp ce alta a primit o casă din partea unui şeic arab, de ai cărui copii se ocupa. Potrivit reprezentanţilor Imperial Nannies, criza financiară nu a influenţat absolut deloc cererea de doici calificate, pentru că superbogătaşii nu au simţit pe pielea lor recesiunea. Cele mai solicitate sunt fostele profesoare, care au decis să devină babysitter pentru că pot să ajute copiii să îşi facă temele acasă.

O meserie dificilă
 
Munca de dădacă nu este însă deloc simplă. După cum povesteşte Sarajane Ambrose, fondatoare a agenţiei Maternally Yours, „eşti nevoită să te confrunţi cu o cultură complet diferită şi într-un mediu cu valori familiare diferite şi de un lux ieşit din comun. Familiile ruse vor să le stai la dispoziţie 24 de ore din 24, în fiecare zi a săptămânii. Copiii sunt mereu însoţiţi de gărzi de corp, iar camerele video sunt prezente la fiecare pas. Călătoresc dese ori în cele mai la modă locuri de pe planetă, iar asta înseamnă că dădacele îşi petrec mult timp făcând şi desfăcând valize. În plus, se aşteaptă ca odraslele lor să facă lucruri ieşite din comun şi pentru că se îmbracă mereu în pas cu moda, nu pot tolera ca aceştia să se murdărească atunci când se joacă“. Un institutor numit generic Nick a declarat pentru Times că „toate aceste mofturi costisitoare sunt mai bune pentru doici decât pentru copiii bogătaşilor. Părinţii milionari nu le acordă prea mult timp copiilor. Acestor copii nu le lipseşte practic nimic din punct de vedere material, dar, din punct de vedere emoţional, au mari lipsuri. Aceşti părinţi nu sunt niciodată prezenţi şi, pentru a scăpa de remuşcări, plătesc alte persoane să aibă grijă de copiii lor cât mai mult timp cu putinţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS