21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCaniculă... cu stil

Caniculă… cu stil

Odată cu instaurarea caniculei, când hainele par doar nişte obstacole inutile, care nu ne lasă să respirăm în voie, riscul de a uita diferenţa dintre camera noastră, plajă şi stradă este extrem de ridicat. Din cauza căldurii, riscul de a comite gafe vestimentare în încercarea de a fi îmbrăcate cât mai lejer este extrem de ridicat. Tocmai din acest motiv, site-ul www.girlpower.it a venit în ajutorul cititoarelor sale cu câteva recomandări ce s-ar putea dovedi utile în timpul verii, când, indiferent de temperatură, trebuie să vă păstraţi bunul gust. În primul rând, nu vă ignoraţi defectele şi, chiar dacă afară sunt 40 de grade, acestea trebuie în continuare camuflate. De exemplu, dacă nu aveţi o siluetă perfectă, evitaţi hainele mulate, pentru că, mai ales în timpul verii, acestea pot avea cu uşurinţă un efect vulgar. În plus, riscaţi să suferiţi de dureri musculare, amorţeli ale pielii, din cauza faptului că aceste materiale strâng foarte tare articulaţiile şi împiedică circulaţia corectă a sângelui. De asemenea, există şi riscul ca nervii să fie supuşi unei presiuni. Optaţi pentru articole vestimentare ample, răcoroase, senzuale.

Aşa nu

Chiar dacă aveţi un abdomen plat şi bine antrenat, evitaţi totuşi să îl scoateţi în prim-plan cu ajutorul maiourilor foarte scurte sau a cămăşilor înnodate sub sâni, atât de populare în anii ’80. Astfel de articole vestimentare trebuie purtate doar pe plajă. Şlapii sunt încălţămintea prin excelenţă a verii, fiind extrem de versatili. Însă atenţie să nu exageraţi.
Una este să vă duceţi în şlapi până la magazin şi cu totul altceva să mergeţi aşa la serviciu. Pantalonii scurţi sunt o invenţie extraordinară pentru zilele caniculare, dar trebuie evitaţi dacă nu ştiţi exact cum şi când să îi purtaţi. În primul rând, pantalonii scurţi nu trebuie confundaţi cu boxerii, aşadar, indiferent cât de bine arătaţi, evitaţi să vă expuneţi partea dorsală altundeva decât acasă sau cel mult la piscină.
De asemenea, evitaţi să purtaţi pantalonii scurţi cu un tricou care să vă lase abdomenul la vedere, indiferent cât de plat este acesta. În plus, acest model de pantaloni nu trebuie asortat cu cizme din material cu găuri, care sunt o combinaţie nu tocmai recomandată pentru domnişoarele care visează să fie în pas cu moda. De asemenea, evitaţi pe cât posibil să exageraţi cu accesoriile sau să optaţi pentru modele în culori extrem de tari.   

Combinaţii fericite
 
Un aliat de nădejde împotriva caniculei sunt rochiile vaporoase, din bumbac. Cele mai recomandate sunt modelele cât mai viu colorate, dar la fel de eficiente sunt şi rochiile albe. Foarte practice sunt rochiile maxi, care pot fi purtate şi ziua, şi seara, şi pe care le puteţi accesoriza cu cercei nonconformişti, de exemplu stil candelabru. Rochiile maxi în vogă au mai multe variante de croială: fie sunt gen corset, fără bretele, fie sunt prinse la baza gâtului şi pot fi combinate cu o curea sau cu o eşarfă pentru delimitarea taliei.
O soluţie care vă poate fi de folos în orice situaţie este rochia lungă, din mătase, de preferinţă cu imprimeu, pentru că modelul ales ne poate duce foarte uşor cu gândul la atmosfera de vacanţă, la vară, la romantism. De asemenea, puteţi opta pentru o rochie de tricot, care este uşor de purtat şi de combinat cu accesorii deosebite. Această piesă vestimentară, fie că este lungă, fie că este scurtă, vă poate contura foarte frumos formele şi, în acelaşi timp, vă poate masca eventualele kilograme în plus pe care le‑aţi luat. O alternativă la rochiţele maxi o reprezintă tricourile din bumbac în stilul pop, cu croială gen rochiţă, în combinaţie cu pantaloni scurţi sau colanţi, de preferinţă din bumbac.
De asemenea, puteţi opta pentru bluze, fuste şi pantaloni din satin, mătase, in, pânză topită etc., pe scurt, tot ce înseamnă fibre naturale.
La mare căutare în acest sezon sunt rochiile vaporoase, dantela şi satinul. Indiferent că este vorba de rochii, fuste, pantaloni sau salopete, pe val sunt modele cu imprimeuri florale. În ceea ce priveşte încălţămintea, optaţi pentru sandalele cât mai comode, care lasă piciorul să respire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII