17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMeniuri de vară care ne îngraşă

Meniuri de vară care ne îngraşă

Temperaturile ridicate din timpul verii provoacă nu doar sete, ci şi o poftă de mâncare de nestăpânit. În afară de legumele şi fructele proaspete, multe dintre băuturile şi alimentele pe care le consumăm în sezonul cald sunt nesănătoase şi îngraşă.
Petrecerile în aer liber unde principalul fel de mâncare este carnea preparată la grătar sunt duşmanul siluetei. La aceste evenimente meniul este aproape „standard“ – mici, cârnaţi şi foarte multă carne de porc. Având în vedere faptul că o bucată de carne poate avea un conţinut caloric de până la 1.540 de calorii şi 124 de grame de grăsime, nu trebuie să vă miraţi că vă îngrăşaţi chiar dacă mâncaţi doar grătar. Ca să vă menţineţi silueta, atunci când mergeţi la grătar, mâncaţi doar carne slabă de porc şi piept de pui fără piele.
Salatele cu maioneză sunt alt duşman al siluetei. Fie că este vorba de salată orientală sau salată de paste cu diverse alte ingrediente, conţinutul caloric al acestora este uriaş, principalul vinovat fiind maioneza. Dacă ţineţi la siluetă, obişnuiţi-vă să preparaţi salatele cu maioneză light sau iaurt degresat ori asezonaţi-le cu ulei şi oţet.
Nici dressingul salatelor de crudităţi nu vă este aliat în încercarea de a vă menţine greutatea constantă sau de a slăbi.
Salatele de legume sunt cea mai bună alegere pentru meniul unei zile de vară, dar cu condiţia ca preparatul să nu fie asezonat cu dressinguri şi să nu conţină ingrediente precum şuncă, brânză sau crutoane. Dacă ţineţi la siluetă, înlocuiţi aceste ingrediente cu bucăţi de pui preparat pe grătar, bucăţi de carne slabă sau ouă şi neapărat consumaţi legume.  
Oricât de atractive ar fi, cocteilurile colorate, care vă tentează într-o zi călduroasă de vară, îngraşă foarte mult. Un singur pahar de cocteil Pina Colada, de exemplu, are 500 de calorii, în timp ce un daiquiri poate conţine până la 800 de calorii. În locul acestor băuturi, alegeţi un şpriţ de vin alb sau un pahar de sangria. Băuturile pe bază de piure de fructe, milkshake-urile şi băuturile reci pe bază de cafea sunt şi ele duşmani ai siluetei. Un milkshake de vanilie conţine 738 de calorii, iar un cocteil rece cu nes, lapte şi frişcă are un aport caloric de 420 de calorii. În schimb, un pahar de cocteil rece de cafea cu lapte degresat are doar 110 calorii, deci este o alegere mult mai inspirată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII