20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecolul iubirilor imposibile

Secolul iubirilor imposibile

Secolul XX abundă în poveşti de iubire imposibile, în pasiuni dispărute din cauza diferenţelor de vârstă, a stilului de viaţă sau viziunilor diferite despre lume

Secolul trecut a fost martorul unora dintre cele mai frumoase şi mai complicate poveşti de iubire din toate timpurile Este suficient să amintim de povestea de iubire dintre Roberto Rossellini şi Ingrid Bergman, dintre Onassis şi Maria Callas, iar lista poate continua la nesfârşit. Una dintre cele mai pasionale poveşti de iubire i-a avut ca protagonişti pe Romy Schneider şi Alain Delon. La jumătatea secolului, cei doi au format unul dintre cele mai frumoase cupluri ale acelor vremi. Din păcate însă, cei doi protagonişti aveau viziuni diferite asupra relaţiei lor: pentru Romy, actorul francez era iubirea vieţii sale, în timp ce pentru Alain, „prinţesa Sissi“ era doar altă poveste de iubire. După cinci ani de iubire, el a decis să fugă în Mexic şi să îşi unească destinele cu un manechin care îi purta copilul. După o serie de poveşti de iubire nefericite şi după pierderea unui copil, în 1982, frumoasa actriţă s-a stins din viaţă singură şi nefericită.

Dragoste la Hollywood

De altfel, poveştile de iubire dintre actori au făcut dintotdeauna deliciul fanilor. Este suficient să menţionăm cuplul Ava Gardner şi Frank Sinatra. El, supranumit „The voice“, „blue eyes“, era cântăreţ, actor şi, mai ales, un mare colecţionar de femei. Ea, Ava Gardner, era considerată cea mai frumoasă femeie din lume. Personalităţile lor puternice, firea egoistă şi posesivă, dar şi certurile violente şi numeroasele infidelităţi au reprezentat doar câteva dintre motivele pentru care cei doi au decis să divorţeze. Cu toate acestea, fiecare a rămas pentru celălalt „marea iubire a vieţii“. De asemenea, trebuie menţionată povestea de iubire dintre Roberto Rossellini, regele neorealismului, un om vulcanic şi coleric, şi Ingrid Bergman, regina Hollywoodului, o femeie severă şi calmă. La începutul anilor ‘50, Rossellini traversa o fază de cădere creativă, iar Bergman simte că filmele soţului sunt prea realiste pentru gustul ei şi nu i se potrivesc, decide să pună capăt poveştii de iubire.

Amor cu năbădăi

Altă poveste de iubire despre care au curs valuri de cerneală îi are ca protagonişti pe Aristotel Onassis, cel mai bogat om din lume, şi „La divina“ Maria Callas, „o zeiţă melancolică şi o tigroaică rănită“, nesigură şi fragilă. Din păcate însă, soprana îşi dorea o familie, iar Onassis visa să cucerească lumea. Miliardarul a reuşit să îşi distrugă psihic şi profesional iubita, care, din dorinţa de a-i fi alături, îşi neglijează bunul cel mai de preţ: vocea. Povestea lor de iubire durează până în momentul în care miliardarul se plictiseşte şi decide să o seducă pe Jackie Kennedy, văduva preşedintelui Statelor Unite. La fel de tumultuoasă a fost şi povestea de iubire dintre „privighetoarea“ Edith Piaf şi pugilistul Marcel Cerdan, numit „bombardierul din Casablanca“. O pasiune tandră şi profundă pe care vor fi nevoiţi s-o ascundă de ochii presei, pentru că legătura amoroasă a acestor doi monştri sacri nu putea decât să stârnească atunci curiozitatea şi zvonurile perfide, mai ales că era căsătorit şi tată a trei băieţi. În ciuda dificultăţilor însă, relaţia dintre cei doi părea să se îndrepte spre un final fericit. Din păcate însă, pe 27 octombrie 1942, avionul cu care Marcel se îndrepta spre New York, unde urma să se revadă cu iubita sa, s-a prăbuşit.

Familia, un obstacol

O poveste la fel de tragică este cea dintre pictorul Amedeo Modigliani şi pictoriţa  Jeanne Hebeterne, pe atunci în vârstă de 19 de ani. Familia fetei, profund catolică şi care făcea parte din mica burghezie pariziană, i-a interzis acesteia să aibă o relaţie cu artistul, cunoscut ca fiind mare amator de femei şi, mai ales, de alcool. Cei doi artişti nu au reuşit să depăşească dificultăţile, se certau permanent, atât în public, cât şi în privat. Modigliani a murit din cauza exceselor pe 4 ianuarie 1920, în timp ce iubita sa, însărcinată în luna a noua, şi-a luat viaţa 20 de zile mai târziu. Familia a fost principala vinovată şi pentru destrămarea poveştii de iubire dintre „rebelul fără cauză“ James Dean şi actriţa italiană Anna Maria Pierangeli. Mama tinerei nu dorea ca fiica sa aibă o relaţie cu un bărbat mult prea instabil, bisexual şi poate prea puţin celebru pentru fiica sa, care era deja o vedetă. După câteva luni, tânăra a cedat presiunii mamei sale şi s-a căsătorit cu Vic Damone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII