22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile îşi scuză nebunia

Femeile îşi scuză nebunia

Femeile îşi scuză nebuniaMulţi bărbaţi susţin că, pentru ei, căutarea unei partenere perfecte înseamnă, de fapt, încercarea de a găsi o femeie care nu este nebună. Ar putea părea o glumă, însă, analizând unele caracteristici ale comportamentului feminin specifice multora dintre reprezentantele sexului frumos, nu ar fi greşit să spunem că iubita perfectă este o femeie care nu are (prea) multe accese de nebunie.
Generalizând, nebunia veritabilă a unei femei poate fi determinată de cantitatea de efort depus pentru a justifica un astfel de comportament. Bărbaţii din redacţia revistei Marie Claire s-au sfătuit şi au alcătuit o listă cu cele mai nebuneşti scuze pe care le-au auzit vreodată spuse de o femeie în încercarea de a explica de ce s-a comportat bizar sau răutăcios la un moment dat. Dar cum, potrivit zicalei, „greşeala recunoscută este pe jumătate iertată“, faptul că o femeie recunoaşte că a fost „ciudată“ înseamnă că este conştientă de propriile acţiuni, deci nu este chiar atât de nebună. Atunci când însă justificările încep să ţină de domeniul iraţionalului, respectiva doamnă sau domnişoară este percepută a fi chiar mai nebună decât în realitate.

Foamea şi oboseala, motive de nebunie

Bărbaţii au constatat că femeile păţesc ceva ciudat atunci când li se face foame. În mod inexplicabil, multe doamne şi domnişoare care, în general, sunt drăguţe, amabile, sensibile şi delicate, se transformă în fiinţe irascibile şi ţâfnoase în momentul în care foamea le dă târcoale. De ce bărbaţii consideră că un astfel de comportament este iraţional? Pentru că, în mod inexplicabil, deşi rămân fără energie din cauza lipsei de hrană, femeile găsesc cumva resursele necesare pentru a se enerva, a se lamenta sau de a ţipa la bărbatul alături de care se află în momentul respectiv. Foamea este de vină!
O altă justificare pentru furia feminină pe care bărbaţii o găsesc bizară este oboseala. Mulţi domni se plâng că, de fiecare dată când iubita lor este obosită, tot ceea ce ei rostesc devine pentru ea enervant şi orice glumă, oricât de bună sau inspirată ar fi, este catalogată drept „foarte proastă“ în aceste momente.

Sindromul premenstrual

Când un bărbat dă vina pe sindromul premenstrual pentru acţiunile unei femei, atunci cu siguranţă va avea de suferit, căci va fi încolţit şi criticat pentru o asemenea remarcă. În schimb, când femeia dă vina pe acest sindrom pentru comportamentul ei, atunci bărbatul este din nou pus la colţ pentru că nu acceptă această justificare drept o scuză valabilă. Acesta este un fenomen pe care bărbaţii nu prea îl înţeleg. Mai mult decât atât, domnii nu îşi pot explica de unde au femeile energie să ţipe, să plângă sau chiar să arunce lucruri prin cameră atunci când suferă din cauza sindromului premenstrual. Mulţi bărbaţi chiar se gândesc că, dacă doamnele şi domnişoarele şi‑ar canaliza această energie în slujba binelui, atunci lumea ar fi un loc mai bun.

Hainele şi ziua de naştere

Mulţi bărbaţi îşi amintesc că au fost puşi de mai multe ori în situaţia de a fi ţinta răutăţii unei femei fără motiv, însă comportamentul a fost justificat prin faptul că respectiva femeie „nu a găsit cu ce să se îmbrace pentru o anumită ocazie“. O scuză inexplicabilă, din punctul de vedere al bărbaţilor. Domnii sunt conştienţi că aceasta este scuza preferată a femeilor, însă nu înţeleg de ce pentru ele aceasta este o justificare normală şi acceptabilă pentru un comportament diavolesc, întrucât este complet iraţională. Bărbaţii trag însă concluzia că fraza „nu mi-am găsit haine“ este o dovadă clară că „nebunia“ femeilor poate fi declanşată de orice amănunt, oricât de neînsemnat.
În fine, bărbaţii au completat lista scuzelor bizare pe care le invocă femeile cu invocarea zilei de naştere sau a apropierii acestui eveniment. Domnii ştiu că reprezentantele sexului frumos au o problemă cu trecerea timpului şi cu înaintarea în vârstă, dar nu înţeleg acest fenomen. Din punctul lor de vedere, ziua de naştere este un motiv de bucurie şi de sărbătoare, aşa că le este imposibil să accepte scuza „am fost rea cu tine pentru că se apropia ziua mea şi eram stresată“.
Domnii spun că astfel de comportamente şi justificări sunt complet iraţionale, dar nu au decât să le accepte, pentru că toate aceste ciudăţenii fac parte din farmecul femeilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII