11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa pentru mămici

Moda pentru mămici

Multe femei însărcinate sunt tentate să creadă că, pe parcursul celor nouă luni de sarcină, nu vor mai putea purta rochii elegante din cauza deformării treptate a abdomenului, precum şi a creşterii în greutate.

Vedete de la Hollywood care se pregătesc să devină mămici demonstrează că pot fi în pas cu moda, chiar dacă au o „burtică“ proeminentă şi au luat câteva kilograme în plus. Pentru a-şi respecta statutul de divă, ele apelează la orice strategie stilistică şi consideră sarcina o misiune: aceea de a demonstra tuturor că sunt suficiente câteva trucuri pentru a părea în formă, chiar dacă sarcina este destul de avansată, se menţionează într-un articol dat  publicităţii de www.diredonna.it. Unele o afişează ca pe un accesoriu, altele o ascund cu timiditate, în timp ce cele mai multe dintre viitoarele mămici sunt împăcate, conştiente fiind că termenul de scadenţă se apropie cu rapiditate. Iar în aceste nouă luni, divele de la Hollywood par să coboare şi ele printre „pământeni“ şi ne par mai „normale“. Acele efecte colaterale care până acum pentru ele păreau mai degrabă o nescunoscută îşi fac simţită prezenţa: gleznele subţiri care se umflă văzând cu ochii, abdomenul lucrat la sală care devine doar o amintire, sex-appelul coborât „sub nivelul mării“. Această transformare din divă în femeie are loc sub ochii atenţi ai fotografilor, care imortalizează orice etapă. Iar din acest motiv, vedetele recurg la trucuri care să camufleze modificările provocate de sarcină, iar ele să pară elegante chiar şi în luna a noua. Este cazul unor vedete de top precum Kate Hudson, Jessica Alba sau Selma Blair, care au demonstrat tuturor viitoarelor mămici că pot fi feminine şi elegante până la finalul sarcinii.
 
Eleganţă şi confort

O primă recomandare sugerată de vedete ar fi rochia largă sau maxi, perfectă atât pentru zi, cât şi ca ţinută de seară. Deşi nu toate viitoarele mămici vor avea ocazia să defileze pe covorul roşu în cele nouă luni de sarcină, este foarte posibil să fie totuşi invitate la un eveniment oficial, iar în acest caz rochiile lungi sunt cea mai bună alegere. Evitaţi pe cât posibil culorile deschise sau materialele strălucitoare şi optaţi, în schimb, pentru modelele în stil roman (care se strâng sub sâni) şi cad liber pe corp, de preferat în nuanţe închise. Pentru ţinutele de zi, se dă frâu liber fanteziilor şi imprimeurilor. În acelaşi timp, puteţi opta pentru o rochie simplă, neagră, din jerseu, care este uşoară şi comodă.
De asemenea, la modă printre viitoarele mămici de la Hollywood au fost jachetele bărbăteşti. Indiferent că le-au împrumutat de la viitorul tătic sau pur şi simplu au cumpărat o jachetă cu câteva mărimi mai mare, cert este că blazerul masculin este un articol de rezistenţă, pentru că reuşeşte să camufleze fără să mărească. Printre cele mai indicate culori sunt bejul şi griul, iar materialele potrivite sunt inul şi bumbacul. De altfel, jachetele stil taior sunt agreate de mulţi designeri care creează colecţii pentru viitoarele mămici.

Pantalonii, o soluţie la îndemâna tuturor

Indiferent că este vorba de colanţi, blugi sau pantaloni, din câte se pare, important e să fie mulaţi pe corp. Nu pe abdomen, bineînţeles, ci pe picior. În prima perioadă de sarcină, când burtica este „discretă“, o soluţie optimă ar pantalonii cu talie joasă, însă în ultimele două trimestre de sarcină puteţi opta pentru modelele cu elastic, create special pentru femeile însărcinate. Pentru a completa ţinuta, puteţi opta pentru un tricou sau o cămaşă largă.
De asemenea, mare atenţie la alegerea încălţămintei, care nu trebuie să fie foarte înaltă sau foarte strâmtă. Această recomandare nu a fost însă urmată de Kate Hudson sau Victoria Beckham, care nu s-au sfiit ca în această perioadă să se afişeze cu tocuri foarte înalte. Specialiştii recomandă modelele cu talpă joasă sau cu tocuri de trei-patru centimetri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS