10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Clubul femeilor obediente

 

âteva femei din Malaiezia au decis să ia măsuri concrete împotriva numărului tot mai mare de divorţuri, cazuri de violenţă domestică, precum şi împotriva prostituţiei şi au înfiinţat „Obedient Wife Club" – „Clubul nevestelor obediente", informează cotidianul britanic The Telegraph. În opinia lui Maznah Taufik, una dintre fondatoarele clubului, toate „fenomenele" menţionate ar avea la bază faptul că „nevestele neascultătoare" din zilele noastre nu ştiu cum să îşi facă soţii fericiţi. Femeile care se vor înscrie în acest club vor învăţa cum să „fie ascultătoare, să servească şi să îşi distreze" soţii, astfel încât să existe armonie în cuplu şi să scadă riscul ca bărbaţii să îşi piardă cumpătul şi să facă gesturi necugetate. „Violenţele domestice apar atunci când femeile nu îşi ascultă soţul. Un bărbat trebuie să fie responsabil pentru fericirea partenerei sale, însă ea trebuie să nu iasă din cuvântul acestuia", este de părere Maznah Taufik.

 

Zâmbet seducător

 

În plus, doamnele trebuie să facă tot posibilul să îşi satisfacă partenerii, pentru ca aceştia să nu mai apeleze la prostituate. „Este o datorie să îţi faci bărbatul să se simtă bine. Când o femeie nu îşi îndeplineşte această obligaţie, bărbatul se va uita la alte femei, iar căsnicia va fi distrusă", a adăugat fondatoarea clubului. Prin urmare, femeile ar trebui să se îmbrace cât mai sexy şi să zâmbească în mod seducător, însă numai între pereţii casei sale. Unele femei se căsătoresc din comoditate, dar nu sunt conştiente de propriile responsabilităţi", este de părere Maznah. Potrivit statisticilor, 60 la sută din populaţia din Malaiezia este musulmană. Cu toate acestea, din 2002 şi până în 2009, numărul divorţurilor s-a dublat.

 

Poligamie în familie

 

Nu este prima dată când Maznah, de 48 de ani, a fondat un club. În 2009, ea a pus bazele Polygamy Club – Clubul Poligamiei, pentru a promova poligamia, ea afirmând că în prezent organizaţia numără peste 1.000 de membri, atât bărbaţi, cât şi femei. Ea este cea de-a doua soţie într-o gospodărie cu 16 copii. Maznah afirmă că soţul său este cu adevărat un bărbat fericit. Pentru a menţine armonia în familie, ea a tratat-o întotdeauna pe prima soţie a bărbatului său ca pe o soră mai mare. Însă, un studiu efectuat anul trecut a demonstrat faptul că bărbaţii poligami întâmpină serioase dificultăţi în a satisface nevoile tuturor soţiilor şi copiilor, iar acest lucru afectează viaţa de familie. Cu toate acestea, o echipă de antropologi care a studiat tipurile de căsătorii din toate societăţile lumii a constatat că dintre cele 554 de societăţi în care există căsătorii, doar 155 propovăduiesc monogamia.

Recordul la poligamie aparţine unui bărbat din Kenya, care s-a însurat cu o sută de femei, cu care a avut în jur de 160 de copii. Bărbatul s-a stins din viaţă anul trecut, la 90 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS