12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPedichiură ca la carte

Pedichiură ca la carte

Manichiura este considerată cartea de vizită a unei femei, însă nici pedichiura nu trebuie neglijată, mai ales vara, când picioarele sunt mai expuse decât în orice sezon

În afară de faptul că asigură îngrijirea şi răsfăţarea picioarelor, pedichiura reprezintă primul pas spre o igienă perfectă. De aceea, pedichiura trebuie făcută frecvent, căci doar aşa poate contribui la sănătatea picioarelor şi a întregului corp. Reprezentanţii Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Picioarelor au alcătuit o listă care cuprinde sfaturi în legătură cu lucrurile care trebuie făcute şi cele care trebuie evitate atunci când vă faceţi pedichiura – fie că apelaţi la ajutorul unui specialist, fie că vă faceţi pedichiura acasă. Şi cum vara s-a instalat deja, iar sandalele nu lasă loc pentru nici cea mai mică imperfecţiune, nu ar fi rău să consultaţi şi să puneţi în practică aceste sfaturi.

De făcut

În cazul în care alegeţi să mergeţi la un salon pentru a vă face pedichiura, specialiştii vă recomandă să faceţi programarea cât mai de dimineaţă, pentru că, fiind începutul zilei, instrumentele sunt mai curate. Deşi ar putea părea ciudat, este recomandat să vă aduceţi propriile ustensile şi să rugaţi personalul din salon să le folosească. Astfel, veţi putea fi sigură că nu veţi căpăta o infecţie, căci bacteriile şi ciupercile se transferă foarte uşor de la un client la altul dacă instrumentele folosite nu sunt sterilizate aşa cum trebuie.
Dacă vă faceţi pedichiura acasă, eliminaţi pielea îngroşată de pe călcâi şi talpă la fiecare şedinţă de îngrijire. Înmuiaţi picioarele în apă călduţă timp de 5-10 minute, apoi folosiţi piatra ponce, o pilă pentru exfoliere sau un produs cosmetic special pentru acest tip de gomaj pentru a îndepărta pielea îngroşată.
Când vă tăiaţi unghiile, aveţi grijă să folosiţi un cleşte special pentru pedichiură, cu muchii drepte. Folosirea altor instrumente – cum sunt ar fi forfecuţa sau unghiera, care au muchiile curbate – măreşte riscul ca unghia să crească încarnată şi să aveţi probleme care pot deveni destul de serioase. După tăierea unghiilor, folosiţi o pilă de carton pentru a netezi marginile. Piliţi într-o singură direcţie, fără a apăsa prea tare, şi aveţi grijă să nu zgâriaţi suprafaţa unghiei.
După pilire, curăţaţi unghiile cu ajutorul unui beţişor de lemn sau de cauciuc – astfel îndepărtaţi murdăria sau eventualele reziduuri care nu se văd cu ochiul liber.
Nu în cele din urmă, aplicaţi pe tălpi o cremă emolientă, pentru a asigura un nivel optim de hidratare pielii picioarelor.

De evitat

Un sfat important este acela de a nu lăsa personalul de la salon să folosească pentru manichiură instrumentele utilizate la pedichiură. Dacă acestea nu sunt sterilizate corespunzător, bacteriile se transferă foarte uşor de la degetele de la picioare la cele de la mâini. De asemenea, nu lăsaţi persoana care vă face pedichiura să folosească un instrument ascuţit (de exemplu, un brici pentru călcâie) pentru îndepărtarea pielii îngroşate. Folosirea incorectă a unui astfel de instrument poate genera pagube iremediabile şi, în plus, poate provoca infecţii dacă stratul de piele îndepărtat este prea gros.
Dacă vă faceţi pedichiura acasă, nu tăiaţi cuticulele. Rolul acestora este de a proteja unghiile de bacterii, iar tăierea rol creşte semnificativ riscul de apariţie a infecţiilor. Optaţi, în schimb, pentru împingerea cuticulelor, dar nu exageraţi nici cu această operaţiune, căci există riscul ca pieliţele să se îngroaşe mai mult decât trebuie.
Foarte important este să vă ştergeţi foarte bine picioarele după pedichiură, căci şi cea mai mică urmă de umezeală ajută la apariţia micozelor şi a infecţiilor.

Pedichiură la modă

În această vară, în tendinţe sunt atât tonurile reci de bleumarin, indigo, prună, vişiniu, maro, negru, gri, dar şi cele calde de roz, piersică, bej, corai, roşu teracotă, maro scorţişoară. Culoarea-regină a acestui sezon este roşul mat şi se poate purta indiferent de ocazie. De asemenea, doamnele nonconformiste pot opta pentru pedichiură cu jocuri de culoare şi desene.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS