16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTurbanul, un accesoriu şic

Turbanul, un accesoriu şic

Turbanul poate fi considerat un accesoriu prea îndrăzneţ pentru a fi purtat în mod obişnuit, însă, cu toate acestea, şi-a făcut loc în colecţiile celor mai cunoscute case de modă din lume. Hainele şi accesoriile inspirate din moda orientală sunt mereu prezente în colecţiile create de marii designeri ai lumii. Persoanele pasionate de modă admiră întotdeauna „de la distanţă“ aceste obiecte vestimentare, însă rareori
adoptă tendinţele propuse pentru a le integra în propriul lor stil. Sezonul de primăvară-vară 2011 oferă însă doritoarelor ocazia de a încorpora în stilul vestimentar un obiect de inspiraţie orientală – turbanul.
Probabil că ideea de a purta un turban vi se pare prea îndrăzneaţă, însă cu siguranţă un astfel de accesoriu va atrage toate privirile, deci veţi fi în centrul atenţiei, aşa cum probabil vă doriţi. Turbanele au apărut şi dispărut din colecţiile de modă de mai multe ori şi au ieşit din atenţia designerilor în ultimii 20 de ani. Acum, însă, a venit şi rândul lor să strălucească pe podiumurile de prezentare. Designerii au convenit că acest sezon aparţine turbanului, aşa că au creat zeci de modele moderne, adaptate tuturor gusturilor şi oricărei ocazii. Nu este deci de mirare că unele dintre cele mai titrate vedete de la Hollywood, printre care se numără Beyonce, Salma Hayek şi Rachel Zoe, au integrat în garderoba lor turbanul ca pe un accesoriu nepreţuit.
Turbanul îşi are originea în istoria popoarelor orientale, ai căror membri îl foloseau pentru a-şi proteja capul de razele arzătoare ale soarelui şi de nisipul deşertului. Dacă în unele zone de pe glob (Orientul Mijlociu sau Nordul Africii) turbanul este purtat zi de zi, având conotaţii spirituale sau etnice, în Occident, turbanul este un simplu accesoriu pe care femeia îl poartă ca o manifestare a cochetăriei.
În prima parte a secolului trecut, designerul francez Paul Poiret, inspirat de lumea orientală, a reuşit să schimbe preferinţele femeilor de la pălărie la turban. În timp, turbanul a fost adoptat de actriţele de cinema de la
Hollywood, iar mai târziu, în anii 1970, Yves Saint Laurent l-a readus în atenţie, într-o manieră elegantă şi sofisticată.

Turbanul pe podiumurile de prezentare

Turbanele propuse în acest sezon de cele mai mari case de modă pot fi uni, în culori ţipătoare, pot fi decorate cu motive populare arăbeşti sau indiene ori pot fi realizate din materiale în degradeuri şi jocuri de nuanţe.
Cele mai colorate turbane din acest sezon sunt cele propuse de casa de modă londoneză Issa. Culorile folosite la realizarea turbanelor sunt vii, electrice, gama de nuanţe variind de la galben-lămâie până la roşu aprins. Designerii casei de modă sugerează că aceste turbane, confecţionate din materiale preţioase, pot fi purtate cu rochii şic – de seară sau de zi – dar şi cu pantaloni cu talie înaltă.
Designerul Jason Wu propune turbane mai sobre, el alegând doar alb şi negru pentru aceste accesorii. Deşi sunt simple, turbanele create de Wu se pot integra şi adapta perfect oricărei garderobe.
Turbanul nu lipseşte nici din colecţia primăvară-vară Giorgio Armani. Designerii acestei case de modă au optat pentru turbane moncrome sau bicolore, folosind doar albastru şi negru, însă modelele au fost diferite. În timp ce unele turbane au urmat linia „tradiţională“, putând fi purtate pentru a completa ţinute casual, Armani a propus şi turbane sofisticate, elegante, din materiale preţioase, ideale pentru purtarea la ocazii şi evenimente speciale.
Turbanele propuse de Andrew Gn îşi găsesc inspiraţia în moda anilor ‘70, culoarea accesoriilor fiind perfect asortată nuanţei ţinutelor propuse.
Casa de modă Milly propune turbane din materiale cu diverse imprimeuri. Deşi foarte şic, aceste accesorii prezintă totuşi unele limitări: imprimeul turbanului trebuie compensat cu haine uni, pentru ca ţinuta să nu fie prea încărcată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU