8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAfrodiziace pentru el şi ea

Afrodiziace pentru el şi ea

Afrodiziacele sunt substanţe naturale, al căror rol este acela de a stimula apetitul sexual. Fie că este vorba de alimente, condimente sau plante, substanţele afrodiziace sporesc nu doar performanţele sexuale, ci şi puterea de seducţie.

Cuvântul „afrodiziac“ provine de la numele Afroditei, Zeiţa dragostei şi frumuseţii din mitologia greacă, cea care a devenit un veritabil simbol al plăcerii carnale şi al iubirii spirituale. Termenul de afrodiziac datează de mii de ani, iar dovezile istorice şi arheologice au arătat că afrodiziacele sunt folosite încă din Antichitate, fiind menţionate în culturile egipteană, romană şi greacă.
Deşi afrodiziacele sunt utilizate de mii de ani, până acum nici un studiu ştiinţific nu a reuşit să demonstreze că aceste substanţe sunt într-adevăr eficiente pentru stimularea sexualităţii. Prin urmare, s-ar putea spune că rolul principal în acest proces este jucat de efectul placebo – fapt ce nu este neapărat rău, atât timp cât efectele obţinute sunt cele scontate.

Afrodiziace pentru el

În general, eficienţa afrodiziacelor nu depinde de sexul persoanei care apelează la ele. Există însă unele substanţe care sunt recomandate în special bărbaţilor, graţie efectelor pe care le au. Iată câteva afrodiziace care sunt destinate bărbaţilor, întrucât favorizează erecţia şi îmbunătăţesc calitatea spermei.
Prima substanţă de pe această listă este yohimbina. Aceasta provine din scoarţa unui arbore ce creşte în sud-vestul Africii. Yohimbina este recomandată domnilor care au probleme de erecţie, pentru că principalul efect al acestui afrodiziac este de stimulare a fluxului sanguin. Contraindicaţiile acestei substanţe sunt următoarele: nu trebuie consumată de persoanele cu afecţiuni renale sau hepatice sau de cele care suferă de hipertensiune sau boli cardiace şi este contraindicată în caz de inflamaţie cronică a organelor sexuale.
Mătrăguna este o altă plantă pe care specialiştii o recomandă bărbaţilor, efectul ei fiind îmbunătăţirea calităţii spermei. Se spune că eficacitatea mătrăgunei în acest sens este dată de forma falică a rădăcinii acestei plante.
Un alt afrodiziac recomandat bărbaţilor este pudra de cantaridă. Această substanţă stimulează fluxul sanguin la nivelul organelor genitale, ajutând astfel la menţinerea erecţiei.
În afară de acestea, alte afrodiziace de efectele cărora pot beneficia domnii sunt extractele de ghimbir, usturoi şi mac.

Afrodiziace pentru ea

Aşa cum există afrodiziace speciale pentru domni, şi doamnele şi domnişoarele se pot bucura de efectele benefice ale unor substanţe speciale. Printre afrodiziacele care stimulează dorinţa sexuală a femeilor se numără ginsengul – o plantă originară din Asia de Sud-Est, despre care se poate spune că este cel mai cunoscut afrodiziac. Nici nu este de mirare, întrucât ginsengul acţionează simultan pe mai multe „fronturi“: stimulează activitatea ovarelor, favorizează relaxarea musculaturii vaginale şi uterine prin efectul său antispastic şi are un efect de reducere a anxietăţii, simultan cu sporirea dorinţei.
În mod poate surprinzător, cimbrul se regăseşte pe lista afrodiziacelor destinate femeilor. Pentru a acţiona ca afrodiziac, această plantă aromatică trebuie consumată în infuzie şi are drept principal efect trezirea dorinţei sexuale.
Ciocolata este, de departe, cel mai popular şi mai uşor de procurat afrodiziac. Ciocolata conţine trei substanţe – cafeină, teobromină şi feniletilamină, care contribuie la menţinerea reputaţiei de afrodiziac a acestui aliment. Cafeina acţionează ca un stimulent, teobromina stimulează muşchii inimii şi sistemul nervos, iar despre feniletilamină se ştie că aduce buna dispoziţie şi are efecte antidepresive. Combinaţia acestor trei elemente oferă energie suplimentară, sporeşte bătăile inimii şi conferă o senzaţie de euforie. Iar de aici la iubire mai este un singur pas. Singurul inconvenient este acela că trebuie să consumaţi cantităţi mari de ciocolată pentru a vă putea bucura de efectul ei afrodiziac.
În afară de acestea trei, pe lista afrodiziacelor eficiente în cazul femeilor se numără pudra de scorţişoară şi extractul de trufă, dar şi şampania şi stridiile.

Unde se găsesc?

Afrodiziacele se pot cumpăra din magazine specializate, de la farmaciile care comercializează produse din plante şi din sex shop-uri. Unele substanţe se găsesc însă şi în supermarketuri (este vorba de condimentele cu efecte afrodiziace). Important este să vă documentaţi în ceea ce priveşte efectele acestora, dar şi să le consumaţi cu moderaţie, ţinând cont de indicaţiile şi precauţiile menţionate pentru aceste substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU