10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSandvişul fără pâine

Sandvişul fără pâine

Albă sau neagră, din cereale sau făină, pâinea este un ingredient care nu lipseşte din sandvişurile care se comercializează în supermarketuri. Acest lucru era valabil până acum fără excepţie, însă recent un lanţ de magazine din Marea Britanie a scos la vânzare un sandviş fără pâine. Acest aşa-zis sandviş este alegerea ideală pentru persoanele care vor să scadă consumul de carbohidraţi şi să reducă aportul caloric.
Lanţul de magazine Waitrose comercializează două tipuri de sandvişuri fără pâine. Pentru 2,5 lire sterline, vă puteţi cumpăra un „sandviş“ în care pâinea este înlocuită cu frunze de salată verde, în care sunt învelite bucăţi de pui, de mango sau de brânză feta, alături de castraveţi, ceapă roşie şi ardei gras. Pentru o sumă puţin mai mare, de 3,50 lire, puteţi cumpăra un fel de „farfurie“ confecţionată tot din frunze de salată, pe care sunt servite fie bucăţi de piept de pui condimentate cu boia dulce, fie creveţi cu legume şi tăiţei din făină de orez. Sosurile pentru aceste sandvişuri sunt vândute separat, pentru ca ingredientele şi „farfuriile“ să nu se înmoaie excesiv.

Sandvişul fără pâine, un preparat sănătos

Potrivit bucătăresei Joanne Lunn, cea care a inventat reţetele pentru cele două sandvişuri fără pâine, aceste preparate sunt ideale pentru cei care ţin la siluetă, pentru că nu conţin decât 125 de calorii. În plus, potrivit Joannei Lunn, un singur sandviş de acest fel oferă cantitatea de legume de care organismul uman are nevoie în fiecare zi. „Nu spun că pâinea reprezintă o problemă în alimentaţie. Am inventat aceste sandvişuri având în minte imaginea persoanelor care evită să consume sandvişuri de teamă să nu se îngraşe. Ceea ce am inventat eu nu reprezintă altceva decât o alternativă specială, care amestecă tot ce este mai bun din salate şi din sandvişuri. În plus, este un preparat ideal pentru vară şi reprezintă o posibilitate de a varia meniul pentru cei care, din diverse motive, nu pot consuma mâncare gătită la prânz“, a explicat Joanne Lunn.

Proba degustării

Reporterii de la publicaţia britanică Daily Mail au avut curajul de a degusta aceste sandvişuri neobişnuite, încercând preparatul cu pui şi bucăţi de mango. Ei spun că, deşi ideea este strălucită, „execuţia“ încă lasă de dorit: nici nu au apucat să muşte din sandviş că acesta s-a dezmembrat imediat după desfacerea ambalajului. Frunzele de salată nu erau foarte bine îmbinate, astfel că ingredientele au căzut pe masă la fiecare muşcătură. În plus, la încercarea de a înmuia sandvişul în sosul alături de care a fost cumpărat, umplutura a căzut în recipientul cu sos. Verdictul final a fost că, deşi sandvişul a făcut cam mult deranj, a fost totuşi o gustare uşoară, răcoritoare şi delicioasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS