10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞtiri gastronomice

Ştiri gastronomice

Record la McDonald’s
Americanul Don Gorske, de 57 de ani, poate fi considerat pe drept cuvânt unul dintre cei mai fideli clienţi ai lanţului de restaurante fast food McDonald’s. Potrivit dailymail.co.uk, în 39 de ani, americanul a consumat 25.000 de hamburgeri. Iar performanţa lui Don nu se opreşte aici, el propunându-şi să se desfete cu clasicii Big Mac până la adânci bătrâneţi. Gorske a povestit că a descoperit din pură întâmplare hamburgerii de la McDonald’s, mai precis în mai 1972, când a ajuns din greşeală într-un restaurant şi a consumat nouă bucăţi. Pentru a marca aşa cum se cuvine al 25.000 Big Mac consumat de american, lanţul McDonald’s din Winscon, oraşul în care locuieşte Gorske, a organizat o petrecere. Americanul a povestit că obişnuieşte să cumpere câte şase hamburgeri lunea şi opt joia pe care îi congelează pentru a nu fi nevoit să meargă în fiecare zi să cumpere. De asemenea, de 39 de ani Gorske păstrează ambalajul fiecărui hamburger pe care îl mănâncă.

Morcovii, armă împotriva bolilor cronice
Morcovii au fost din totdeauna lăudaţi pentru proprietăţile lor benefice. Un studiu recent a demonstrat că acesta poate fi considerat pe drept cuvânt o mană cerească pentru sănătate. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii de la Centers for Disease Control and Prevention din Atlanta, Statele Unite, în urma unui studiu dat publicităţii de Archives of Internal Medicine. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 15.000 de persoane, cu vârste peste 20 de ani. S-a constatat că aceste legume reduc considerabil riscul de apariţie al bolilor  cronice, dintre care cele mai importante cele de inimă şi cancer. Carotenoizii din morcovi (beta-caroten, alfa-caroten şi licopen) au efect antioxidant asupra organismului, împiedicând apariţia bolilor grave. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu nivel mare de alfa-caroten în sânge prezintă un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare sau cancer. În acelaşi timp, nivelul de beta-caroten împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase în creier, ficat sau piele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS