12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Instruire pentru viaţă

12 copii cu dizabilităţi din Craiova şi judeţul Dolj participă, în perioada 23 – 25 mai, la un stagiu de instruire pentru a duce o viaţă independentă, organizat de Fundaţia Motivation România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Evenimentul urmăreşte creşterea capacităţii copiilor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii.
• Andreea Horcone

Dovedeşte-ţi isteţimea la fizică!

Liceul UCECOM „Spiru Haret“ din Craiova va găzdui sâmbătă Concursul Interjudeţean „Dovedeşte-ţi isteţimea la fizică!“. Judeţul Dolj va fi reprezentat la acest concurs de 52 de elevi. „La aceştia se vor adăuga elevii care se vor înscrie din judeţele ţării“, a declarat Răzvan Jenaru, unul dintre profesorii organizatori ai evenimentului. Acesta a explicat că acest concurs, care este organizat de Clubul Copiilor Segarcea în colaborare cu Liceul UCECOM, se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu pasionaţi de fizică.
• Andreea Horcone

Poliţia a adunat chiulangiii

În timp ce absentau de la cursuri, 71 de elevi au fost identificaţi de poliţişti în perioada 17 – 20 mai, în mediul urban, pe raza judeţului Olt, în scopul prevenirii şi combaterii violenţei în şcoli şi a absenteismului şcolar. Poliţiştii au mai depistat încă 18 persoane care nu aparţin de nici una dintre unităţile de învăţământ, dar care se aflau în zona acestora. Ca măsuri, poliţiştii au înaintat informări celor 12 unităţi şcolare, iar cu părinţii elevilor depistaţi au fost încheiate 26 de procese-verbale. De asemenea, poliţiştii au aplicat şi patru sancţiuni contravenţionale unor elevi de la două unităţi de învăţământ, din oraşele Piatra-Olt şi Potcoava, care au tulburat ordinea şi liniştea publică.
• Mihai Iliuţă

Senatul UCB cere revocarea lui Funeriu

Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu solicită primului-ministru revocarea din guvern a ministrului educaţiei, Daniel Funeriu. „Biroul Senatului Universităţii «Constantin Brâncuşi» se alătură demersurilor celorlalte universităţi pentru a solicita primului-ministru revocarea de urgenţă din guvern a ministrului Funeriu“, a spus Adrian Gorun. Acesta a menţionat că va fi transmisă comisiilor pentru învăţământ ale celor două Camere ale parlamentului solicitarea de a se implica sistematic în controlul gestionării problemelor educaţiei naţionale şi de a susţine demersul de revocare din funcţie a lui Daniel Funeriu.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS