20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNebunii gastronomice

Nebunii gastronomice

O îngheţată pe băţ de peste 1.000 de dolari sau un ceai din frunze culese de chinezoaice virgine sunt doar câteva dintre delicatesele pe care le pot savura amatorii de experienţe gastronomice inedite şi… costisitoare

În cazul în care aveţi un cont măricel în bancă şi vă daţi în vânt după experienţe gastronomice ieşite din comun, aveţi acum ocazia să trăiţi o serie de experienţe care vă vor satisface, măcar în parte, pofta de aventuri… gastronomice. Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, complexul turistic Resort Marquis Los Cabos din Mexic oferă clienţilor săi cu dare de mână posibilitatea de a savura o îngheţată pe băţ cu totul deosebită, pentru care nu trebuie să scoată din buzunar „decât“ 1.000 de dolari. Îngheţata este produsă din tequila de cea mai bună calitate, dar şi din foiţe de aur de 24 de carate. Pentru prepararea îngheţatei s-a folosit Premium Tequila Clase Azul, o sticlă din acest sortiment fiind evaluată la 1.500 de dolari. „Vrem ca în acest fel să oferim celor mai buni clienţi posibilitatea de a-şi personaliza vacanţa la noi“, a declarat Ella Messerli, managerul general al complexului turistic. Însă, nu doar clienţii milionari pot savura noul sortiment de îngheţată. Conducerea complexului s-a gândit şi la clienţii ceva mai „săraci“ şi a creat şi varianta „low cost“, preparată din Tequila Clase Azul Ultra, care poate fi savurată pentru „doar“ 500 de dolari.

Ceai… virgin

Ciudăţeniile din lumea gastronomică nu se opresc aici. Recent, un anunţ de angajare a stârnit revolta oamenilor din oraşul Xinyang, aflat în provincia Henan din China. „Angajăm, cu normă întreagă, culegători de frunze de ceai pentru punctul de lucru de la Muntele Jiuhua de Vest. Potenţialul angajat trebuie să fie femeie, fără experienţă sexuală, să aibă cupa C la sutien şi să nu prezinte pe trup nici o cicatrice sau rană vizibilă“, se precizează în anunţ. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, prin această selecţie de personal se urmăreşte doar respectarea unor tradiţii. Aşa-numitul „ceai al buzelor“ este menţionat în foarte multe poveşti locale. Astfel, legendele spun că acesta ar fi fost cules cu buzele de către zâne. Din câte se pare, în momentul în care peste frunzele de ceai se toarnă apă fierbinte, spiritul purităţii se ridică spre cer, sub formă de aburi.
Se spune, de asemenea, că la începutul secolului trecut vânzătorii de ceai au experimentat ideea de „ceai între sâni“. Virgine cu vârsta până în 16 ani erau rugate să culeagă frunzele cu buzele la miezul nopţii şi să le ţină apoi între sâni, astfel încât ceaiul să fie extraordinar. Persoanele angajate vor fi instruite special pentru a‑şi putea duce misiunea la îndeplinire şi vor primi un salariu de 500 de yuani (circa 53 de euro) pe zi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS