10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Calviţia, tratată cu un vaccin

Bărbaţii care suferă de calviţie şi care sunt complexaţi din cauza căderii părului se vor bucura auzind că oamenii de ştiinţă sunt foarte aproape de găsirea unui antidot pentru chelire. Calviţia (căderea definitivă a părului de pe cap) ar putea fi oprită, iar procesul de chelire ar putea fi chiar inversat, graţie unui vaccin. O echipă de cercetători britanici lucrează în prezent pentru a dezvolta şi perfecţiona un tratament injectabil împotriva calviţiei – mai exact un vaccin care conţine plasmă bogată în trombocite, extrasă din sângele pacientului. Potrivit cercetătorilor, serul din injecţii va conţine, de asemenea, o pudră extrasă din vezică de porc, numită ACell, o substanţă care urmează să fie testată pe un grup de pacienţi britanici. Doctorul Raghu Reddy, angajat al Clinicii Private Harley Street, va efectua tratamentul cu ajutorul medicului oftalmolog Gary Hitzig, care a participat la un proiect similar, desfăşurat în Statele Unite. „Rezultatele cercetărilor noastre sunt cele mai bune obţinute vreodată în domeniul găsirii unui antidot pentru calviţia bărbaţilor. Combinaţia injectabilă revoluţionară de ACell şi plasmă bogată în trombocite ar putea fi cheia succesului în încercarea de vindecare a calviţiei în cazurile de stadiu incipient până la moderat de cădere a părului“, a explicat doctorul Reddy. „La fel ca în cazul vaccinurilor antigripale, care împiedică instalarea acestei boli la pacienţii trataţi, injecţiile cu ACell şi plasmă bogată în trombocite au capacitatea de a preveni căderea părului şi, mai mult, pot contribui la regenerarea şi creşterea podoabei capilare“, a mai spus medicul britanic.
Tratamentul presupune crearea unei bariere care protejează foliculii sănătoşi, nelăsându-i să fie afectaţi de calviţie. Următoarea etapă a efectului tratamentului constă în „duplicarea“ ţesutului sănătos, injecţiile promovând refacerea celulelor responsabile cu creşterea firului de păr.
Calviţia este o boală care afectează aproximativ jumătate dintre bărbaţii cu vârsta de peste 50 de ani. Calviţia este cauzată de un amestec de factori genetici şi hormonali şi, cu toate că există mai multe tratamente disponibile pentru această boală, până acum nu a fost descoperit un tratament eficient. Cercetătorii britanici sunt însă încrezători în reuşita lor şi speră că foarte curând vor putea lansa pe piaţă vaccinul care vindecă definitiv calviţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS