11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinConfesiuni în Cetatea Filmului

Confesiuni în Cetatea Filmului

Maladii, depresii, preferinţe sexuale ….La Hollywood este la modă confesiunea.
A fost odată vechiul Hollywood: un loc al exceselor şi viciilor prin excelenţă, dar unde pasiunile şi paşii greşiţi ai vedetelor erau bine ascunse de opinia publică. Libertină în esenţă, puritană şi impecabilă în aparenţă, Cetatea Filmului era dispusă la orice doar pentru a stinge din faşă eventualele scandaluri (cel puţin până nu le scăpau printre degete). Nu trebuie omise nici scenariile fanteziste ale marilor case de filme, care nu se dădeau în lături de la nimic din dorinţa de a nu pierde o parte din public. Este suficient să amintim secretul absolut privind homosexualitatea lui Rock Hudson, despre care, în culise, se ştia că este homosexual şi totul din dorinţa de a nu păta imaginea idolului gospodinelor americane. Potrivit cotidianului italian La Repubblica, acele timpuri de fals bigotism au trecut, din fericire. Mai mult chiar, în ultimii ani s-a trecut la extrema cealaltă: de la ipocrizie s-a trecut la bucuria confesiunilor şi revelaţiilor. De la Hollywood Babilonia din trecut, s-a ajuns ca acum Cetatea Filmului să fie scena unui adevărat reality show, unde între actori şi actriţe s-a declanşat un fel de concurs despre confesiuni cu privire la teme sensibile precum sănătatea, preferinţele sexuale sau tulburări bipolare. Cele mai recente cazuri o au drept protagonistă pe Evan Rachel Wood, o tânără actriţă în continuă ascensiune şi totodată fosta logodnică a controversatului Marilyn Manson, care într-un interviu acordat revistei Esquire a mărturisit că este bisexuală, că a avut deja câteva relaţii homosexuale şi, de asemenea, că are o personalitate dominantă. „Deschid uşa femeilor, achit nota de plată. Pe scurt, interpretez rolul tradiţional al bărbatului“, a spus actriţa.

Mărturii de vedete

Anunţul lui Evan Rachel Wood vine după un lung şir de confesiunii legate de bisexualitatea feminină, care le-a avut ca protagoniste, printre altele, pe Anna Paquin şi Drew Barrymore. Dacă ne luăm după tendinţe, la Hollywood este acum la modă să oferi informaţii cât mai importante despre viaţa ta personală, fie pentru a anticipa un scandal, fie pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu o problemă cu care se confruntă mulţi dintre muritorii de rând. Şi, nu în ultimul rând, pentru că s-a descoperit că această metodă de autopublicitate este mai mult decât rentabilă, din punctul de vedere al imaginii. Iar exemplele sunt multiple. Să ne gândim, de exemplu, la un cuplu format din vedete, cum este cazul celui format din Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones. În urmă cu ceva timp, actriţa a mărturisit că a decis să se interneze într-o clinică de psihiatrie pentru a-şi trata tulburarea bipolară de care suferea. De altfel, în trecut, şi alte vedete au recunoscut că au suferit de aceeaşi problemă. Este cazul actorului şi scriitorului britanic Stephen Fry, a lui Sting, Ben Stiller sau Jean-Claude Van Damme. De asemenea, anul trecut, Michael Douglas a povestit despre lupta sa cu cancerul, pentru ca în ianuarie să îşi informeze admiratorii că a învins, cel puţin pentru moment.

Slăbiciuni omeneşti

Un alt domeniu în care vedetele au înlăturat bariera tăcerii este cel al maternităţii. Prima care a dat „cărţile pe faţă“ a fost Brooke Shields, care a recunoscut depresia sa puternică postnatală. Recent, Gwyneth Paltrow a spus  şi ea că a avut aceeaşi problemă. „Nu ştiam că am probleme, până nu am scăpat. Pur şi simplu nu îmi dădeam seama ce mi se întâmplă. Mă simţeam străină de propriul meu corp“, s-a confesat actriţa. Există apoi poveşti de viaţă cu adevărat dramatice, cum sunt cele prezentate în cartea sa autobiografică de Ashley Judd: în copilărie, actriţa a fost violată, iar în adolescenţă a suferit mai multe tentative de agresiune. Mult mai rare sunt, în schimb, confesiunile despre alcool şi droguri. Iar atunci când se întâmplă, de obicei este vorba de personaje care au reuşit să depăşească aceste probleme, cum s-a întâmplat în cazul lui  Robert Downey Jr. sau al lui Dennis Quaid, care a povestit că în anii ‘80, cocaina era un fel de „bonus“ pus la dispoziţie de producători pe platourile de filmare. Bineînţeles, fiind vorba de personaje publice, există posibilitatea ca poveştile acestora să trezească interesul oamenilor şi, totodată, să depăşească astfel de probleme. Există însă şi varianta că excesul de confesiuni ar fi, în unele cazuri, un mod de a avea parte de un pic de atenţie din partea mass-media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS