15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDe ce nu reuşiţi să slăbiţi?

De ce nu reuşiţi să slăbiţi?

Ţineţi cură de slăbire de ceva timp, dar, cu toate acestea, cântarul se încăpăţânează să rămână „blocat“, arătând mereu aceeaşi greutate, nici un gram mai puţin? Potrivit părerii generale a experţilor în nutriţie, multe dintre persoanele care ţin dietă se sabotează singure, fără să îşi dea seama de acest lucru. Pentru a vă ajuta să aveţi succes în încercarea de a slăbi, specialiştii au întocmit o listă cu zece obiceiuri pe care trebuie să le evitaţi în perioada în care ţineţi dietă.

Mâncaţi puţin şi des
Dacă vă gândiţi cumva că nu vă veţi îngrăşa dacă mâncaţi cantităţi mici de mai multe ori pe zi, ei bine, greşiţi. Înfulecând toată ziua diverse gustări, fără a avea grijă la aportul caloric, nu veţi face decât să „îmbogăţiţi“ dieta cu câteva mii de calorii suplimentare. De aceea, este indicat să monitorizaţi foarte bine ceea ce mâncaţi, dar şi ce beţi în timpul zilei.

Consumaţi multe seminţe şi alune
Este foarte adevărat că seminţele şi alunele reprezintă opţiuni sănătoase pentru o gustare, însă nu şi atunci când consumaţi cantităţi foarte mari. De ce? Pentru că aceste gustări sunt foarte bogate în grăsimi (mai mult de 50 la sută) şi calorii. Prin urmare, dacă vă plac, va trebui să limitaţi cantitatea pe care o consumaţi – 20-25 de bucăţi sunt suficiente, nu trebuie să ronţăiţi pumni întregi de seminţe şi alune.  
 
Faceţi prea puţin sport
Ştiţi probabil foarte bine că atunci când începeţi o dietă trebuie să faceţi şi mişcare, însă acest lucru nu presupune doar plimbări lejere prin parc. Pentru a da jos kilograme şi pentru a vedea rezultatele curei de slăbire, trebuie să vă mobilizaţi să faceţi sport cel puţin 30 de minute, măcar de patru ori pe săptămână.
Nu dormiţi
Potrivit unui studiu efectuat recent de cercetătorii americani, femeile care nu dorm suficient (adică dorm mai puţin de cinci ore pe noapte) sunt cu 32 la sută mai predispuse la îngrăşare, comparativ cu cele care se odihnesc şapte ore pe noapte.

Faceţi pauze de la cură
Dacă vă număraţi printre persoanele care respectă cu stricteţe o dietă în timpul săptămânii, dar în weekend dau iama în frigider, atunci nu prea aveţi şanse de reuşită în încercarea de a slăbi. Micile excepţii contribuie încet, dar sigur, la îngrăşare. Satisfaceţi-vă din când în când plăcerile culinare, dar nu exageraţi – şi mai ales nu cedaţi tentaţiei de a vă îndopa cu dulciuri.

Beţi lichide cu multe calorii
Doar pentru că sunt lichide nu înseamnă că băuturile nu îngraşă – acest lucru se întâmplă din cauza aportului de calorii pe care acestea le conţin. Sucurile, apa minerală, apa vitaminizată, ceaiul îndulcit, „cocteilurile“ din băuturi pe bază de cafeină şi alcoolul sunt cei mai mari duşmani ai dietei pentru că sunt pline de calorii, însă nici sucurile de fructe cu pulpă sau milkshake-urile nu sunt alegeri potrivite. În timpul dietei, singurele lichide permise sunt apa plată sau sucurile carbogazoase cu zero calorii.

Consumaţi prea multe alimente sănătoase
Este foarte adevărat că orezul brun, pâinea integrală şi uleiul de măsline sunt factori favorizanţi pentru slăbit, însă aceste alimente pot avea şi efect contrar, dacă sunt consumate în exces. Nutriţioniştii recomandă să cântăriţi cu atenţie porţiile pe care le gătiţi şi consumaţi şi să optaţi întotdeauna pentru cantităţi reduse.

Nu vă răsplătiţi eforturile mâncând

Probabil că vi s-a întâmplat ca, după ce aţi muncit o oră la sala de sport, să vă satisfaceţi foamea consolându-vă cu faptul că „meritaţi, după atâta efort“. Răsplata cu mâncare nu este cea mai bună motivaţie pentru o persoană care încearcă să slăbească, pentru că astfel nu faceţi decât să puneţi la loc caloriile pe care le-aţi ars în timpul exerciţiilor fizice.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU