14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrandafirul, floarea frumuseţii

Trandafirul, floarea frumuseţii

Trandafirul nu este doar cel mai cunoscut simbol al frumuseţii feminine, ci şi un ingredient foarte utilizat în cosmetică, datorită numeroaselor sale beneficii, se menţionează într-un articol dat publicităţii de www.sanihelp.it

Carnal şi poetic, delicat şi pasional, parfumat şi catifelat, trandafirul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri feminine, care au fost mereu prezente în cultura şi istoria umanităţii. Trandafirul, regina florilor, a fost dintotdeauna asociat cu frumuseţea, în toate formele, el fiind preferatul sfinţilor şi al regilor, al poeţilor şi îndrăgostiţilor. Trandafirul nu este doar un simbol al frumuseţii, ci şi un principiu activ în cosmetică. Prezentă în natură cu numeroase specii, această floare a fost dintotdeauna cunoscută pentru numeroasele sale virtuţi cosmetice: hidratantă, tonifiantă, regeneratoare etc. Ca să nu mai vorbim de inegalabilul său parfum, care conferă o alură elegantă şi senzuală oricărei femei.

Istorie şi prezent

Cleopatra şi toate reginele din istorie au cunoscut toate aceste proprietăţi şi au folosit trandafirii pentru a-şi îngriji şi hidrata pielea. Se spune că metoda secretă de frumuseţe a celebrei împărătese a Egiptului, Cleopatra, era baia de trandafiri şi lapte de măgăriţă, regina fiind convinsă că trandafirii fac pielea la fel ca petalele lor. În ceea ce priveşte proprietăţile benefice ale trandafirilor atunci când vine vorba de cosmetică, acestea sunt numeroase şi par să fie cunoscute din vremuri străvechi. Rosa Mosqueta, utilizată încă de acum câteva secole de populaţia din Chile pentru a-şi proteja pielea şi a atenua semnele cicatricelor, este folosită astăzi pentru tratarea ridurilor profunde şi, în general, în cazul îmbătrânirii pielii, datorită nivelului său bogat de vitamina C şi E şi de acizi graşi, care protejează pielea şi contracarează acţiunea radicalilor liberi. Şi proprietăţile curative ale fructelor de măceş (Rosa Canina) sunt cunoscute încă din antichitate. Grecii foloseau florile de măceş în loc de antiinflamator. La fel de cunoscute sunt şi proprietăţile hidratante ale speciei Rosa Centifolia, cele regeneratoare ale petalelor de Rosa Damascena etc.

Apa de roze

În zilele noastre, trandafirul este folosit pentru crearea unor aliaţi ai frumuseţii eficienţi şi cu un parfum inconfundabil: gel de duş, creme pentru faţă şi corp, apă de toaletă, săpun şi spray. Însă, formula câştigătoare este apa de trandafiri, preparată din apă distilată şi petale de trandafiri, care poate fi folosită în cele mai diverse moduri. De exemplu, pentru îngrijirea cotidiană a feţei, înainte de administrarea tratamentelor obişnuite şi pentru a optimiza acţiunea acestora. Pentru aplicare, se foloseşte un tampon de vată sau, dacă este sub formă de spray, se pulverizează pe faţă şi se lasă să se usuce, pentru ca toate moleculele active să poată fi absorbite. Apa de trandafiri poate fi un aliat de nădejde împotriva oboselii, conferind un pic de energie pielii obosite şi ochilor. După ce v-aţi demachiat, aplicaţi pe pleoape două dischete de vată înmuiate în apă de trandafiri. Aceasta combate inesteticele pungi de sub ochi, cearcănele şi semnele de oboseală, asigurând o senzaţie plăcută. Apa de trandafiri poate fi pulverizată pe faţă şi pe corp după ce aţi petrecut mai mult timp la soare. Apa de roze poate fi folosită drept parfum, pulverizându-se în aer, pe corp sau pe păr. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS