11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinţe de primăvară

Tendinţe de primăvară

Designerii au stabilit cele cinci tendinţe care trebuie să ocupe locuri importante în moda acestei primăveri

Cu toate că este încă răcoare afară, primăvara îşi face din ce în ce mai mult simţită prezenţa, prin urmare, este momentul ideal pentru a vă alege favoritele dintre tendinţele care vor domina moda acestui sezon. În fiecare anotimp există câteva piese şi culori vedetă, căci tendinţele fac lumea modei să se învârtească, iar dacă le cunoaşteţi şi alegeţi dintre ele pe cele care vă avantajează cel mai bine vă veţi putea „construi“ un stil vestimentar demn de orice podium de prezentare.
În această primăvară, culorile neutre nu mai sunt la modă, fiind înlocuite cu nuanţele vii şi vibrante. Toate culorile care amintesc de răcoroasele citrice sunt recomandate pentru acest sezon, vedeta în materie de culori fiind portocaliul. În afară de faptul că vă va însenina ziua, portocaliul vă va scoate din anonimat. Dacă totuşi simţiţi că hainele în această nuanţă ar face notă discordantă cu stilul dumneavoastră sau dacă vă este teamă că ar putea deveni spălăcite după mai multe purtări, există o soluţie. Optaţi să afişaţi portocaliul nu pe haine, ci prin accesorii – alegeţi o geantă şic sau bijuterii în această nuanţă pentru a da culoare ţinutei dumneavoastră.

Blugii evazaţi
Dacă vă imaginaţi cumva că acest model de jeanşi, extrem de popular în anii ‘70, nu va mai reveni niciodată în modă, vă înşelaţi! În această primăvară se poartă pantalonii cu talie înaltă, foarte strâmţi pe pulpă şi extrem de largi în partea de jos. Din păcate însă, nu oricine poate purta acest model de blugi. Probabil aceasta este explicaţia pentru care pantalonii evazaţi apar greu şi dispar în mod misterios din preferinţele în materie de modă ale doamnelor şi domnişoarelor. Dacă vă număraţi printre norocoasele cu picioare lungi şi subţiri, care arată excelent cu acest model de blugi, nu vă sfiiţi să readuceţi moda anilor ‘70 în prezent, căci pantalonii evazaţi sunt şic şi comozi şi pot aduce aspectului dumneavoastră un suflu de prospeţime şi un aer de tinereţe.

Saboţii
Un alt element specific modei anilor ‘70 revine în atenţia doamnelor şi domnişoarelor pasionate de modă în 2011. În general, saboţii sunt consideraţi o alternativă mai comodă pentru încălţămintea cu toc înalt şi subţire, tocmai de aceea nu au dispărut niciodată din modă, doar că nu au fost până acum o tendinţă în adevăratul sens al cuvântului. Această primăvară schimbă însă situaţia. Cu toc înalt sau jos, cu platformă sau fără, cu aplicaţii de ştrasuri sau cu capse, saboţii vor apărea în forţă în acest sezon. Purtând saboţi, veţi arăta deopotrivă modern şi veţi simţi că păşiţi pe nori, nu pe asfalt.

Materialele transparente
„Sexy“ şi „sofisticat“ sunt două cuvinte care par să se completeze, iar materialele caracterizate de ambii termeni sunt cele vaporoase şi transparente. Nu vă gândiţi însă că „transparent“ presupune expunere totală. Dimpotrivă, transparenţa care se poartă în această primăvară este cea care doar lasă ochiul privitorului să ghicească ceea ce se găseşte sub haine. Fie că materialul este drapat, vaporos sau întins, hainele transparente conferă un plus de senzualitate şi feminitate aspectului dumneavoastră. Atenţie, însă! Nu alegeţi materiale transparente ieftine sau de proastă calitate, căci, în loc să aducă valoare ţinutei, o pot strica iremediabil. În egală măsură, croiala hainelor transparente este extrem de importantă, pentru că aceste materiale sunt prin natura lor pretenţioase.

Rochia- trenci
Rochia-trenci păstrează caracteristicile trenciului, un obiect vestimentar făcut faimos de celebra Jackie O. Trenciul avantajează orice siluetă graţie croielii cambrate şi cordonului care maschează eventualele imperfecţiuni ale corpului. La fel ca şi trenciul, rochia inspirată de el nu este nici prea strâmtă, nici prea largă, accentuează linia taliei şi pune în evidenţă rotunjimile naturale ale trupului. În plus, rochia-trenci prezintă avantajul de a fi o alegere potrivită pentru orice moment al zilei. Pentru o ţinută lejeră, de birou, acest obiect vestimentar nu are nevoie de prea multe „îmbunătăţiri“, însă dacă doriţi să purtaţi rochia-trenci seara, la o ieşire cu prietenii, nu va trebui decât să o accesorizaţi cu bijuterii supradimensionate şi îndrăzneţe.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS