17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVIP-uri pentru Japonia

VIP-uri pentru Japonia

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic înregistrat vreodată în acest arhipelag. Seismul a provocat valuri tsunami şi a fost urmat de replici puternice, care au îngenuncheat o întreagă naţiune. În astfel de momente, vedetele demonstrează că ştiu să fie alături de oamenii aflaţi la ananghie şi să le ofere ajutorul.
Actriţa americană Sandra Bullock a donat un milion de dolari pentru familiile afectate. Aceasta este cea mai mare donaţie făcută de o celebritate în contul Crucii Roşii după seismul din Japonia şi până în prezent. Nu este pentru prima dată când Sandra Bullock a făcut donaţii importante pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unor catastrofe naturale. Actriţa americană, laureată cu Oscar în 2010 pentru rolul din drama „The Blind Side“, a donat tot un milion de dolari pentru victimele cutremurului din Haiti.
Şi alte staruri internaţionale au început să facă donaţii în favoarea familiilor din Japonia. Cântăreaţa Lady Gaga a anunţat că a obţinut 250.000 de dolari doar în două zile, vânzând o linie de brăţări din cauciuc, al căror design îi aparţine. Pe fiecare brăţară din această serie apare textul „Ne rugăm pentru Japonia“ – atât în limba engleză, cât şi în limba japoneză. În plus, vedeta a postat pe Twitter un mesaj în care îi îndeamnă pe toţi fanii ei să strângă fonduri în beneficiul persoanelor afectate de seismul care a zguduit Japonia.

Vedete generoase

Grupul rock Linkin Park, prin unul dintre soliştii săi, Mike Shinoda, care este de origine japoneză, a anunţat că a creat o linie de tricouri – care conţin mesajul „Nu sunteţi singuri“ -, încasările obţinute din vânzarea acestora urmând să fie donate unei asociaţii de caritate. De asemenea, printr-un mesaj înregistrat la sfârşitul celui mai recent videoclip, membrii grupului Black Eyed Peas şi-au îndemnat fanii să facă donaţii în contul Crucii Roşii. Şi alte celebrităţi, printre care se numără Justin Bieber, Kim Kardashian, Lea Michele au ales să îşi exprime gândurile, simpatia şi încurajările pentru poporul japonez prin intermediul unor mesaje postate pe Twitter.
Cineastul american Clint Eastwood nu s-a lăsat nici el mai prejos şi a anunţat că va dona Crucii Roşii din Japonia o parte din încasările generate de cel mai recent film al său, drama „Hereafter: Dincolo de viaţă“.
Lungmetrajul, regizat de Clint Eastwood, care conţine câteva scene terifiante despre forţa cu care loveşte un tsunami, a fost retras din cinematografele din Japonia, după ce această ţară a fost puternic afectată vineri, 11 martie, de un puternic seism, urmat de un tsunami devastator.

Ajutor de la Disney

Reprezentanţii companiei Walt Disney au anunţat că au donat suma de 2,5 milioane de dolari Crucii Roşii din Statele Unite ale Americii pentru a sprijini operaţiunile umanitare de salvare şi de reconstrucţie din Japonia. Această donaţie se adaugă sumei de un milion de dolari pe care angajaţii companiei au depus-o deja în conturile Red Cross Japan Earthquake Fund, Pacific Tsunami Fund şi Save the Children.
La rândul ei, compania Sony Corp. a făcut o donaţie de 3,6 milioane de dolari în favoarea organizaţiei japoneze de caritate Central Community Chest of Japan şi a anunţat că a iniţiat o acţiune de strângere de fonduri pentru angajaţii companiei. Totodată, gigantul din industria produselor electronice a donat oficialilor japonezi circa 30.000 de aparate de radio care pot fi utilizate în cazurile de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS