16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Sex şi dietă

Sexul este benefic pentru corp şi minte, însă uneori pasiunea începe să dispară, iar atunci este nevoie de a lua măsuri. Doctorul Cecilia Tregear, dermatolog în cadrul Wimpole Skin Care Centre Londra, afirmă că sexul este benefic pentru siluetă. „Cuplurile care fac sex regulat au un aspect mai tineresc. În plus, au o siluetă mai bine formată, sunt mai sănătoase şi mai fericite“, a spus Tregear, care are o experienţă de peste zece ani şi în domeniul vieţii de cuplu. Analizând comportamentul şi stilul de viaţă al cuplurilor cu o viaţă sexuală satisfăcătoare, specialista britanică a descoperit că dieta are un rol esenţial. Pentru toate cuplurile care îşi doresc o îmbunătăţire a vieţii sexuale, Tregear a creat un fel de dietă, care în combinaţie cu puţin sport ar trebui să garanteze o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Hrană pentru creier

Potrivit cercetătoarei, un prim pas în acest demers este alimentarea creierului. „Cel mai important este creierul, care produce substanţele chimice şi hormonii care declanşează sentimentele de dragoste şi chiar orgasmul“. Dieta potrivită este cea care favorizează creşterea nivelului de dopamină, un neurotransmiţător asociat plăcerii, fiind aşadar indispensabil pentru un raport sexual reuşit. Pentru mai multă poftă de sex, aveţi nevoie de o cantitate mare de proteine, care se găsesc în brânză, carne roşie, ouă şi lapte. Nu trebuie uitate alimentele care conţin zinc: seminţe de floarea-soarelui, nuci, alune, fistic şi arahide.

Echilibru hormonal

Echilibrul hormonal este un factor esenţial pentru a avea o viaţă sexuală activă. Deloc întâmplător, în timpul menopauzei, când nivelul hormonal este în scădere, viaţa sexuală are de suferit. Există trei hormoni responsabili cu excitarea şi dorinţa sexuală: estrogenul, care există atât la femei, cât şi la bărbaţi; testosteronul, prezent, de asemenea, la reprezentanţii ambelor sexe şi, în fine, DHEA (dehidroepiandrosteron), prezent doar la femei. „O alimentaţie echilibrată cu grăsimi animale, prezente în carne şi peşte, şi colesterol bun, cum există de exemplu în ouă, încurajează producţia de hormoni sexual, îmbunătăţind libidoul. Este extrem de important să consumaţi o cantitate mare de proteine de bună calitate, de preferinţă câte o porţie la fiecare masă“, a explicat  Tregear .

Mai multă energie

Rezistenţa şi energia sunt vitale pentru o viaţă sexuală reuşită. Este esenţial să consumăm alimente care contribuie la mărirea nivelului hormonului de creştere (HGH), responsabil cu creşterea apetitului sexual feminin. Acesta furnizează rezistenţa şi energia necesare pentru un maraton sexual. Pentru a mări producţia de acest hormon, puteţi să consumaţi peşte sau pui, a concluzionat specialista. Pentru mai multă rezistenţă, consumaţi alimente care conţin fosfor, precum peştele şi fructele de mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU