12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn pas cu moda, indiferent de siluetă

În pas cu moda, indiferent de siluetă

Dacă Mama Natură nu v-a înzestrat cu o siluetă ca a lui Naomi Campbell sau a lui Gisele Bündchen, atunci trebuie să cunoaşteţi câteva trucuri cu ajutorul cărora să vă mascaţi micile imperfecţiuni fizice.
Site-ul www.amando.it a oferit cititoarelor sale câteva sfaturi cu ajutorul cărora să îşi pună în evidenţă „darurile“ cu care au fost înzestrate de la naştere, pentru a fi seducătoare în ciuda câtorva kilograme în plus. Unele dintre cele mai frumoase femei ale planetei au reuşit să sucească minţile bărbaţilor, chiar dacă nu se pot mândri cu o siluetă perfectă. De exemplu, vedeta R’n’b, Beyoncé, nu se dă în vânt după diete şi este mai mult decât mândră de formele sale. Solista poartă fuste şi rochii mulate, blugi slim, de fiecare dată ţinutele sale fiind extrem de apreciate. Alt exemplu elocvent este cel al voluptuoasei actriţe italiene Monica Bellucci, care, de când a renunţat la cariera de model pentru a intra în industria cinematografică, a dat uitării dietele drastice, iar acum mărturiseşte cu mândrie că poartă mărimea 44.

Puncte forte

Însă, care sunt secretele acestor vedete? Înainte de toate, trebuie să vă daţi seama care este forma siluetei dumneavoastră pentru a şti să ascundeţi micile imperfecţiuni. De exemplu, dacă aveţi sânii mici şi şoldurile late, alegeţi mai ales  haine în nuanţe mai închise pentru partea de jos, iar pentru partea superioară alegeţi articole vestimentare în culori vii şi imprimeuri, precum şi cele cu volane în zona pieptului. De asemenea, sunt binevenite decolteurile largi şi accesoriile care pot distrage atenţia de la şoldurile late.
Evitaţi pe cât posibil topurile strâmte sau bluzele cu mâneci strâmte. De asemenea, eliminaţi din garderobă fustele sau pantalonii cu pense sau buzunare. Doamnele care au sânii medii sau mari, umerii laţi, talia nedefinită şi şoldurile înguste, trebuie să evite curelele sau orice accesoriu care le scoate în evidenţă mijlocul. Sfatul specialiştilor este să recurgă la topuri închise la culoare, decolteuri în formă de V sau U şi pantaloni sau fuste colorate.

Forme generoase

Specialiştii italieni au sugestii şi pentru doamnele care se află într-o permanentă cruciadă împotriva kilogramelor în plus. Pentru a crea iluzia unei siluete subţiri, acestea pot purta o singură culoare sau, eventual, pot combina mai multe culori din aceeaşi paletă cromatică, de preferinţă închisă, cele mai recomandate fiind tonurile de negru, maro, gri sau bleumarin. Modelele recomandate sunt fustele drepte şi pantalonii clasici, topurile în formă de corset, pardesiele drepte şi încălţămintea cu toc înalt.
De asemenea, puteţi opta pentru materialele cu dungi verticale, jachetele până la genunchi şi decolteuri adânci.
În cazul doamnelor cu sâni voluminoşi, sunt recomandate cămăşile gen corset sau topurile drepte din materiale lejere, care nu se mulează pe corp. Doamnele înzestrate de la natură cu o siluetă filiformă trebuie să aibă grijă la ţinutele alese, astfel încât să creeze o impresie cât mai plăcută. Ele pot opta pentru haine cu dungi orizontale, topuri mai lungi sau trenciuri strânse în talie, în culori deschise, care dau un plus de feminitate.
Din garderoba femeilor cu o astfel de siluetă nu trebuie să lipsească blugii strâmţi, rochiile mulate, piesele în dungi orizontale, ghetele cu toc mediu sau înalt, balerinii, cordoanele sau pardesiele drepte şi clasice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS