27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexul, o necunoscută?

Sexul, o necunoscută?

Oricât de mult s-ar vorbi despre sex, există şi informaţii legate de această temă mai puţin cunoscute, dar câte se poate de interesante

Sexul este un subiect de discuţie obişnuit, care apare în mod frecvent în conversaţiile persoanelor de toate vârstele. Toată lumea vorbeşte despre sex şi află în fiecare zi câte o informaţie – fie că este vorba de noutăţi în domeniu, statistici sau studii efectuate de cercetători. Există însă şi lucruri despre sex care poate nu au ajuns la urechile dumneavoastră până acum – lista a fost întocmită de site-ul shine.yahoo.com.

1. Nu deţinem controlul asupra propriei percepţii cu privire la ce este sexy. Impresia de sex-appeal şi felul în care o persoană „se lipeşte“ de o alta au de-a face cu anumiţi factori fizici şi psihologici asupra cărora oamenii nu deţin controlul.
Feromonii joacă un rol extrem de important în procesul prin care fiecare dintre noi defineşte şi percepe noţiunea de „sexy“, însă acest proces depinde foarte mult şi de cultura fiecăruia, de experienţele timpurii şi de percepţia asupra propriei imagini. Cu alte cuvinte, avem în general tendinţa de a ne simţi atraşi de persoane care seamănă cu noi înşine.
2. Ţelina are efect afrodiziac datorită cantităţii de apă pe care o conţine. Despre stridii se ştie de foarte mult timp că sunt alimente afrodiziace – lucru explicat prin faptul că sunt pline de proteine pure, au proprietăţi energizante şi nu creează senzaţia de prea plin, însă nici ţelina nu se lasă mai prejos. Potrivit nutriţioniştilor, ţelina conţine vitaminele A, B, C şi D şi multe minerale, însă cel mai mare atu al său este faptul că este foarte hidratantă. De fapt, conţinutul semnificativ de apă al ţelinei este cel care transformă această legumă într-un afrodiziac puternic.

3. Pupilele şi nările dilatate sunt semnele interesului sexual. Se poate spune că este vorba de „rămăşiţe“ ale instinctului primar al fiecăruia dintre noi – trupul transmite semnale primitive care au de-a face cu instinctul de perpetuare a speciei. Dilatarea pupilelor şi a nărilor reprezintă reacţii fiziologice la un stimul exterior, prin urmare, aceste acţiuni nu pot fi controlate. Este deci vorba de modificări de natură fiziologică generate de procesele chimice care au loc în organism, de stimuli erotici exteriori, de felul în care o persoană îi percepe pe cei din jur şi de modul în care interacţionează cu aceştia. Puteţi face şi dumneavoastră experimente, pentru a vedea dacă această ipoteză se confirmă.

4. Lungimea penisului nu are nici o legătură cu dimensiunea altor părţi ale corpului. Există foarte multe informaţii greşite în acest sens, spunându-se că nasul, picioarele sau degetul arătător al unui bărbat sunt indicii cu privire la dimensiunea părţilor sale intime. Astfel de informaţii circulă cu o repeziciune uimitoare şi există persoane care chiar le cred, în ciuda faptului că nu există dovezi ştiinţifice sau medicale în sprijinul unor astfel de afirmaţii. Dimpotrivă, în urma unor studii în cadrul  cărora au fost analizaţi bărbaţi care poartă încălţăminte cu numere cuprinse între 39 şi 45 s-a demonstrat că nu există nici o legătură între numărul de la pantof şi lungimea penisului.

5. Prea mult testosteron poate face rău. Este cât se poate de adevărat că testo-steronul este elementul care „dictează“ masculinitatea bărbaţilor, însă, într-o cantitate prea mare, acest hormon poate genera o serie de probleme de sănătate. Printre acestea menţionăm modificarea dimensiunii prostatei, căderea prematură a părului şi chiar creşterea riscului de îmbolnăvire de cancer de prostată. În ceea ce priveşte acţiunea acestui hormon asupra organismului femeilor, se poate spune că doamnele şi domnişoarele care iau pilule contraceptive ce conţin testosteron sau cele care utilizează creme cu testosteron au un libidou crescut şi o plăcere mai mare în timpul sexului. În schimb, potrivit unor studii ştiinţifice, femeile care urmează un tratament cu testosteron prezintă un risc crescut de a suferi un atac de cord.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII