10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiceiuri periculoase pentru ten

Obiceiuri periculoase pentru ten

Pentru îngrijirea pielii, nu este suficient să aplicăm crema de două ori pe zi şi nici să investim o grămadă de bani în produse cosmetice foarte scumpe. Uneori, uităm că există mici gesturi cotidiene care pot îmbunătăţi sau, dimpotrivă, afecta sănătatea pielii. Cea mai expusă este, cum era de aşteptat, pielea feţei, care are „de înfruntat“ diferiţi agenţi externi precum soarele, frigul sau fumul de ţigară. Din acest motiv, ar fi recomandat să începem să eliminăm câteva dintre obiceiurile noastre cotidiene care afectează pielea şi vom observa că rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.
Un prim pas este alegerea corectă a săpunului pentru faţă. Din păcate, există prostul obicei de a crede că toate săpunurile sunt la fel, lucru complet neadevărat. Pentru faţă, trebuie să utilizaţi un săpun diferit de cel pe care îl folosiţi pentru corp sau mâini, pentru că pielea este mai sensibilă. Alegeţi un produs care să conţină puţine substanţe chimice, precum celebrul SD-40 şi alcoolul izopropilic, substanţe foarte răspândite, dar care au tendinţa să usuce şi să irite pielea. De asemenea, evitaţi să folosiţi prea des cremele exfoliante, pentru că pielea dumneavoastră riscă să devină hipersensibilă. Astfel de produse trebuie folosite cu moderaţie şi mai ales nu dimineaţa, când pielea este mai vulnerabilă.

Moderaţia, secretul frumuseţii

Specialiştii recomandă să vă demachiaţi înainte de culcare. Dacă omiteţi această etapă, dimineaţa riscaţi să vă treziţi cu chipul răvăşit şi cu pielea uscată. Produsele de machiaj, indiferent că este vorba de fond de ten sau fard, strâng porii, riscând astfel să aveţi surprize neplăcute.
Hidratarea este şi ea o condiţie esenţială pentru a avea un ten sănătos. Principalul sfat al tuturor specialiştilor este de a hidrata pielea, mai ales dacă aceasta este uscată. Atenţie mare însă să nu exageraţi pentru că riscaţi să vă supraîncărcaţi pielea. Cel mai bine consumaţi multă apă şi nu folosiţi cremele foarte grase.
Nu folosiţi în nici un caz produse cosmetice vechi. Din când în când, faceţi curăţenie în trusa dumneavoastră de machiaj şi renunţaţi la produsele expirate. În plus, de multe ori, astfel de produse sunt aplicate cu mâinile nu tocmai curate, iar bacteriile se acumulează rapid atât pe pensulele, cât şi pe recipiente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS