11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDetaliile care fac diferenţa într-o relaţie

Detaliile care fac diferenţa într-o relaţie

Secretul din spatele unei relaţii de dragoste de durată este ca pasiunea să fie întreţinută şi respectul reciproc să fie cultivat. Pentru ca rutina să nu se instaleze timpuriu şi să nu afecteze sănătatea cuplului, luaţi măsuri pentru a vă condimenta relaţia.

Partenerii implicaţi într-o relaţie stabilă, care durează deja de câteva luni sau chiar de ani buni, ştiu că duşmanul cel mai mare al legăturii lor este rutina. De aceea, ambii parteneri trebuie să se gândească la soluţii pentru a combate obişnuinţa care se instalează încet, dar sigur în cuplu. Condimentarea relaţiei nu presupune însă doar introducerea, din când în când, a unui element de surpriză, ci şi o schimbare de atitudine atât faţă de propria persoană, cât şi faţă de partener. Pentru că dumneavoastră, ca femeie, sunteţi mai sensibilă la modificările care se petrec în cuplu, trebuie să fiţi cea care preia iniţiativa pentru a duce relaţia pe un făgaş normal şi poate chiar mai bun.

Îngrijiţi-vă
Când cuplul dumneavoastră s-a format, acest lucru s-a întâmplat pentru că cineva – respectiv partenerul de acum – a întâlnit o femeie fericită şi sănătoasă, pe care a vrut să o cunoască şi cu care şi-a dorit să îşi petreacă timpul. Acesta este un lucru pe care trebuie să îl aveţi în vedere. Din păcate, multe dintre femei „uită“ să se mai îngrijească, îşi neglijează propriile dorinţe şi nevoi şi se dedică în totalitate relaţiei, petrec mai puţin timp cu prietenele şi, în schimb, îşi copleşesc partenerul cu atenţie. Nu cădeţi în această capcană! Păstraţi-vă individualitatea şi faceţi în aşa fel încât să îi daţi iubitului dumneavoastră ocazia să vă simtă lipsa. În plus, continuaţi să vă îngrijiţi şi să vă aranjaţi ca la începutul relaţiei, nu doar pentru a menţine interesul celui de lângă dumneavoastră, ci şi pentru a vă afirma şi confirma statutul de femeie.

Ieşiţi împreună o dată pe săptămână
Într-o relaţie stabilă este foarte posibil să simţiţi că entuziasmul a scăzut sau să aveţi impresia că, după mutarea împreună, vă îndepărtaţi unul de celălalt. Poate că sunteţi amândoi ocupaţi cu munca sau cu activităţile cotidiene ori, pur şi simplu, atenţia amândurora este direcţionată spre cei din jur, nu spre partener. Problemele de acest fel pot fi rezolvate. Stabiliţi în fiecare săptămână o ieşire împreună, o întâlnire ca acelea „de la început“. Astfel veţi petrece împreună câteva ore, veţi avea timp să vă puneţi la curent cu noutăţile din viaţa celuilalt şi să faceţi planuri pentru viitor. O astfel de întâlnire săptămânală vă va ajuta să menţineţi un ritm bun al relaţiei.

Nu renunţaţi la sex
În afară de „regula“ de a avea grijă de propria persoană, alt element important pentru reuşita unei relaţii este să aveţi o viaţă sexuală activă. De aceea, nu aşteptaţi o ocazie specială pentru a cumpăra (şi purta) lenjerie intimă sexy, ci surprindeţi-vă partenerul cât de des puteţi. Întreţineţi flacăra pasiunii şi nu renunţaţi la partidele de amor, pentru că, dacă vă gândiţi bine, chimia dintre voi a fost şi ea unul dintre motivele pentru care v-aţi îndrăgostit unul de celălalt.

Jucaţi-vă
Dacă ar exista o „Carte de aur“ a relaţiilor, probabil că în ea ar fi menţionat că joaca menţine stabilitatea cuplului. Prin urmare, este important să găsiţi lucruri care să fie pe placul amândurora şi să le faceţi împreună – fie că vă plimbaţi, jucaţi tenis, gătiţi sau faceţi puzzle. Important este să vă jucaţi împreună ca să rămâneţi împreună.

Învăţaţi să vă cereţi scuze
Certurile în cuplu sunt inerente şi chiar normale, presupunând că relaţia este una „sănătoasă“ şi dinamică.
Diferendele de opinie sunt chestiuni frecvente într-o relaţie, însă certurile nu sunt deloc plăcute şi pot chiar genera resentimente, odată cu trecerea timpului. De aceea este important să vă cereţi scuze când şi dacă sunteţi vinovată pentru vreun conflict. Mai mult decât atât, este important ca scuzele să fie sincere, nu doar de faţadă.
Cuplurile în care partenerii se ceartă, dar îşi respectă dreptul la opinie în ceea ce priveşte diverse aspecte ale vieţii vor deveni şi mai unite odată cu trecerea timpului.

Arătaţi-vă aprecierea
Nu uitaţi să îi arătaţi bărbatului de lângă dumneavoastră că îl iubiţi şi îl apreciaţi. Unele femei sunt suficient de norocoase încât să aibă alături un bărbat care le acordă atenţia şi respectul pe care ele le merită. Este uşor să luaţi „de bun“ un astfel de partener şi să uitaţi să îi arătaţi cât de mult îl preţuiţi. Arătaţi-i deci partenerului că este iubit şi apreciat, pentru că micile detalii fac diferenţa într-o relaţie, dar, pe de altă parte, nu acceptaţi să fiţi tratată altfel decât aşa cum meritaţi.

Surprindeţi-vă partenerul
Tuturor ne place să primim veşti bune şi să fim plăcut surprinşi. Faceţi deci astfel de gesturi faţă de partenerul dumneavoastră şi surprindeţi-l plăcut din când în când.
Fiţi creativă şi veţi constata că micile surprize vă vor apropia, căci o relaţie care iese din monotonie prin elemente şi aspecte distractive are toate şansele să dureze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII