11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Negresă cu cremă de brânză

Ingrediente: 150 g unt tăiat bucăţi, unt topit pentru ungerea tăvii, 300 g ciocolată neagră ruptă în bucăţi, 3 ouă, 215 g zahăr pudră, 225 g făină, 65 g smântână, 250 g cremă de brânză la temperatura camerei.

Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Ungeţi o tavă pătrată (cu latura de 20 cm) cu untul topit. Tapetaţi baza tăvii şi marginile cu hârtie de copt, lăsând hârtia să atârne peste tavă. Amestecaţi untul şi ciocolata într-o cratiţă, la foc mic. Lăsaţi amestecul pe foc, amestecând continuu, timp de 5 minute sau până când ciocolata se topeşte şi crema este omogenă. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească timp de 5 minute. Între timp, bateţi 2 ouă într-un castronel şi adăugaţi-le, împreună cu 140 g zahăr, în crema de ciocolată. Amestecaţi bine pentru ca ingredientele să se combine, adăugaţi făina şi smântâna şi amestecaţi din nou până ce crema se omogenizează. Într-un castron bateţi cu mixerul crema de brânză şi restul de zahăr şi încorporaţi şi cel de-al treilea ou. Cu o lingură, puneţi amestecul de ciocolată şi pe cel de cremă alternativ în tavă şi folosiţi o scobitoare pentru a crea un efect grafic. Daţi prăjitura la cuptor timp de 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de a se servi.

Salată Caesar clasică

Ingrediente (pentru 6 porţii): o pâine baghetă, 6 fâşii de bacon, o salată, 50 g parmezan ras. Sosul: 2 gălbenuşuri de ou, 2 linguri de muştar de Dijon, un căţel de usturoi, 4 bucăţi de anşoa, o lingură de oţet din vin roşu, ulei de măsline, sare şi piper.

Mod de preparare: Preparaţi sosul pentru salată. Puneţi gălbenuşurile, muştarul, usturoiul pisat, anşoa şi oţetul într-un blender şi amestecaţi-le până se formează o pastă. Adăugaţi încet-încet ulei de măsline, până când sosul se întăreşte. Asezonaţi cu sare şi piper după gust, acoperiţi recipientul şi daţi sosul la frigider până în momentul servirii. Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Tăiaţi bagheta în crutoane de 1 cm. Aşezaţi crutoanele într-o tavă mare, stropiţi-le cu ulei de măsline, asezonaţi cu sare şi piper şi prăjiţi-le în cuptor timp de 8 sau 10 minute sau până când se rumenesc. Scoateţi-le şi lăsaţi-le la răcit. Între timp, încălziţi o tigaie de teflon la foc moderat. Adăugaţi feliile de bacon şi căliţi-le timp de 3-4 minute sau până când devin crocante şi aurii. Aşezaţi-le pe un prosop de hârtie pentru ca uleiul să se scurgă. Rupeţi frunzele de salată în bucăţi mici şi puneţi-le într-un castron mare. Adăugaţi baconul şi crutoanele, apoi turnaţi sosul. Asezonaţi cu sare şi piper, amestecaţi ingredientele, presăraţi parmezan ras peste salată şi serviţi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS