14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexul, plăcere sau corvoadă?

Sexul, plăcere sau corvoadă?

Nenumărate studii au demonstrat faptul că sexul este benefic pentru sănătatea psihică sau mentală. Se întâmplă însă ca sexul să nu fie întotdeauna o plăcere, ci mai degrabă o corvoadă.

La prima vedere, sexul se dovedeşte o activitate plăcută, tocmai bună pentru a da uitării grijile de zi cu zi. Există însă cazuri, destul de frecvente chiar, în care sexul este considerat mai degrabă o corvoadă.
Cel mai bun exemplu în acest sens sunt japonezii, informează repubblica.it. Dacă până acum exista o oarecare suspiciune legată de dezinteresul niponilor pentru sex, acest fapt a fost dovedit acum şi ştiinţific, prin intermediul unui studiu al Ministerului Sănătăţii.
Însă, dacă până acum se credea că doar cuplurile căsătorite au lăsat în plan secund plăcerile sexuale, acum s-a constatat că nici măcar adolescenţii, în ciuda faptului că se află la vârsta când „le tropăie hormonii“,  nu prea se dau în vânt după astfel de activităţi.
O treime dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, intervievaţi de funcţionari din cadrul ministerului, au declarat că sexul nu îi interesează, ba, mai mult decât atât, mulţi dintre ei sunt contra acestei activităţi „obositoare şi inutile“.

Apetit sexual în cădere liberă

Autorităţile au tras imediat un semnal de alarmă pentru că, spre deosebire de un sondaj analog realizat în urmă cu câţiva ani, procentul celor care în Japonia sunt numiţi „ierbivori“ practic s-a dublat, ajungând de la 17,5 la 35. În plus, altă surpriză o reprezintă faptul că mulţi dintre „ierbivori“ sunt de sex masculin. Aceeaşi apatie s-a constatat şi în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, al căror număr a crescut la 21 de procente, faţă de 11,8 procente, cât era în urmă cu doi ani. În ceea ce priveşte cuplurile căsătorite cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani, este complet inutil să mai precizăm rezultatele, având în vedere că procentul este sigur în creştere, încă de acum cinci ani Japonia fiind codaşă în materie de sex. În medie, cuplurile nipone fac sex de 45 de ori pe an, aflându-se pe ultimul loc într-un sondaj realizat în 41 de ţări.

Mai bine un pui de somn

„Nu, astă-seară sunt obosit“. Aceasta nu este scuza vreunui soţ distant, care tocmai s-a întors de la amantă, ci este o replică tot mai frecventă în Marea Britanie, unde oboseala pare să fi pus stăpânire pe cupluri. Potrivit unor studii recente, 70 la sută dintre cuplurile britanice sunt prea obosite şi din acest motiv şi-au pierdut dorinţa de a face sex. Iar de data aceasta, la stresul de la serviciu se adaugă şi treburile casnice. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 3.000 de persoane de către o echipă de specialişti din cadrul companiei farmaceutice Pharmaton Vitality Capsules, coordonaţi de Louis White. Sondajul a cuprins întrebări despre activitatea lucrativă, treburile casnice şi frecvenţa raporturilor sexuale între parteneri. 50 la sută dintre persoanele intervievate au declarat că numărul raporturilor sexuale s-a diminuat considerabil din cauza lipsei de energie. În acelaşi timp însă, lipsa sexului este motiv de ceartă pentru 17 la sută dintre cupluri. „După o zi lungă la muncă şi după ce au avut grijă de familie, se pare că multe persoane sunt obosite şi se simt incapabile să mai facă orice altceva odată ce se bagă în pat. Mulţi preferă pur şi simplu să doarmă“, a explicat Louis White.

Oboseală şi timiditate

În plus, oboseala provoacă o stare de irascibilitate la 50 la sută dintre respondenţi, 39 la sută spun că au tendinţa să uite mai uşor, iar 38 la sută se plâng că nu mai au timp să se întâlnească pe cât ar dori cu prietenii. Potrivit aceluiaşi studiu, 60 la sută dintre persoanele intervievate au recunoscut că, după sex, tot ce vor este să doarmă, doar 14 la sută luând în considerare posibilitatea de a mai face din nou sex. Pe de o parte, de vină ar fi forma fizică nu tocmai bună, dar şi o viaţă sexuală neîmplinită. 14 la sută afirmă că partenerii încă nu au învăţat cum să îi satisfacă, 18 la sută au recunoscut că nu au curaj să explice partenerului ce le-ar plăcea, iar 12 la sută pur şi simplu nu au idee ce le-ar provoca plăcere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII