13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO lume nebună, nebună...

O lume nebună, nebună…

Să fim cinstiţi: câţi dintre noi nu au făcut măcar o dată ceva atât de prostesc încât să fim uimiţi de propria noastră naivitate? Însă, putem sta liniştiţi, nu suntem singuri pe lume. Cel puţin dacă ne luăm după volumul „Duh! The Stupid History Of The Human Race“, al lui Bob Fenster.

În volumul său „Duh! The Stupid History Of The Human Race“, Bob Fenster a prezentat doar câteva dintre „minunăţiile“ de care sunt capabili oamenii. De exemplu, în 2001, un american a sunat la poliţie pentru a anunţa că a fost jefuit. Până aici, nimic anormal. Inedit este faptul că bărbatul a anunţat că i-au fost furate plantele de marijuana. În momentul în care poliţiştii au ajuns la domiciliul bărbatului, victima i-a invitat pe oamenii legii să îi viziteze grădina, unde se mai aflau alte câteva plante de marijuana. Americanul a fost invitat imediat la secţie pentru a da socoteală. Alt exemplu evocat în cartea scriitorului american este cel al solistei şi dansatoarei Josephine Baker, cunoscută pentru apetitul său pentru scandal. Într-o zi, artista şi-a luat animalul de companie – un ghepard – şi a mers la operă. Din păcate, animalul a devenit atât de agresiv din cauza muzicii încât s-a năpustit spre orchestră şi i-a atacat pe muzicieni.
În 1972, un poliţist a observat că o maşină mergea în zigzag. După ce a reuşit să întrerupă cursa inedită a autovehiculului, poliţistul a constatat că şoferul era orb şi conducea după indicaţiile pasagerului din dreapta. Din câte se pare, orbul a trebuit să conducă pentru că pasagerul din dreapta era prea beat.

Fiecare prost cu prostia lui

Alt caz evocat de Fenster este cel al unei americance, care, în 1970, a încercat să se sinucidă. Tentativa sa însă a eşuat. Femeia a fost adusă în spital spre a fi ţinută sub observaţie. Odată ajunsă aici, ea a coborât din pat şi s-a aruncat pe fereastră. Însă, nici această tentativă nu i-a reuşit. În cele din urmă, femeia a dat spitalul în judecată pentru că nu a fost internată într-un salon de unde i-ar fi fost imposibil să sară pe fereastră.
Un cuplu din India a decis să îşi căsătorească fiica în vârstă de nouă ani cu un câine, pentru că erau siguri că micuţa era posedată de un demon. În opinia lor, această căsnicie era singura modalitate de a-şi salva fiica.
Alt caz demn de a fi menţionat este cel al unei femei din New Hampshire care şi-a construit casa în imediata apropiere a unui teren de golf. După un timp, femeia a dat în judecată clubul pentru că aduna prea multe mingi de golf din grădină. Nu trebuie omis nici cazul unui politician japonez, care, nemulţumit de rezultatele obţinute în sondaje şi de teamă că ar putea să nu mai fie ales, şi-a înfipt un cuţit în picior pentru a simula o tentativă de omor. Politicianul a sperat că în acest fel să stârnească măcar un pic mila alegătorilor. Din păcate, chiar înainte de a-şi rosti cel mai important discurs din campania electorală, a suferit o hemoragie şi în cele din urmă a decedat.

Pretenţii absurde

Atunci când miliardarul Kirk Kerkorian a divorţat, soţia sa i-a cerut o pensie alimentară de 320.000 de dolari pe lună pentru fetiţa lor de trei ani. Potrivit calculelor pretenţioasei mame, fetiţa avea nevoie lunar de 144.000 de dolari pentru vacanţe, 14.000 de dolari pentru a participa la întâlniri, 10.000 de dolari pentru mâncare, 10.000 de dolari pentru jucării şi 436 de dolari pentru a-şi îngriji iepurele. În 1989, doi americani şi-au pierdut viaţa după ce au ieşit învinşi din lupta „corp la corp“ cu un automat de dulciuri, care refuza să livreze delicatesele plătite. Furioşi, cei doi au început să scuture cu putere aparatul, să îl lovească din toate părţile cu picioarele, astfel încât, în cele din urmă, acesta s-a răsturnat şi i-a rănit fatal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS