10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Sfaturi utile în bucătărie

– Când depozitaţi perele, fie pe rafturile cămării, fie într-o cutie de carton, aşezaţi-le cu codiţele în jos, iar merele cu codiţele în sus.
– Nuca folosită la cozonac e mai gustosă dacă o prăjiţi un pic într-o tigaie, după care o opăriţi cu lapte fierbinte pentru a nu fi amară.
– Dacă doriţi să pregătiţi o cantitate mai mare de ceai folosiţi ceainice din ceramică, gustul va fi mai bun.
– Fructele uscate îşi recapătă forma dacă înainte de a le folosi sunt puse în apă caldă, în care se pune o lingură de drojdie.
– Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.
– Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă, aşa cum se procedează de obicei.
– Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă.
– Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le băgaţi la frigider în pungi de plastic.
– Carnea pe care doriţi să o pregătiţi la cuptor devine mai fragedă dacă turnaţi peste ea puţin coniac.
– Paprika (boia de ardei) nu se pune pe carnea udă pentru că se va arde şi va da un aspect urât fripturii. Se va pune după ce friptura este gata.
– Blatul de tort se va scoate foarte uşor din tava în care l-aţi copt dacă înveliţi forma câteva minute într-un prosop umed.
– Varza îşi pierde din acreală dacă, atunci când o gătiţi, adăugaţi la fiert câteva bucăţi de cartofi cruzi.
– Pentru a obţine un peşte cu o aromă deosebită adăugaţi în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliţi brânză rasă foarte fin sau parmezan.
– Carnea pentru friptură nu se spală, ci se şterge cu o cârpă curată udă.
– Cartofii prăjiţi vor fi mult mai crocanţi şi condimentaţi dacă înainte de a-i prăji îi veţi unge cu o pensulă cu apă cu sare şi eventual alte condimente.
– Drojdia se păstrează bine presată într-un vas şi acoperită cu puţin ulei.
– Pentru a obţine gogoşi mai puţin unsuroase şi mult mai pufoase va trebui să adăugaţi o linguriţă de oţet la sfârşitul operaţiei de frământare a aluatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS