16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Ruladă de pui în crustă de alune

Ingrediente: un piept de pui, 2 linguri muştar dulce, 5 g costiţă, 100 g brânză topită, 1/2 morcov, sare, piper, cimbru, 50 g alune măcinate.

Mod de preparare:
Desfaceţi pieptul de pui. Bateţi pieptul de pui până obţineţi o foaie subţire pe care o condimentaţi şi o ungeţi cu muştar. Aşezaţi la un capăt felii de brânză topită şi feliile de morcov tăiat în lungime. Rulaţi o dată, aşezaţi feliile de costiţă şi încă un strat de brânză topită, apoi rulaţi până în capăt. Ungeţi ruloul cu ulei, înfăşuraţi-l în folie de aluminiu şi daţi-l la cuptor pentru 50 de minute, în tava unsă cu ulei şi adăugaţi o ceşcuţă de apă. Desfaceţi folia, lăsaţi să se răcească, ungeţi cu albuş de ou, tăvăliţi ruloul prin alunele măcinate şi prăjiţi câteva secunde în tigaia cu ulei încins. Rumeniţi uniform pe toate părţile ruloului. Lăsaţi să se răcească, tăiaţi feliile şi serviţi rece ca aperitiv sau cald, cu garnitură de cartofi, pilaf sau paste. 

Paste la cuptor cu legume, cârnaţi şi brânză

Ingrediente: 500 g paste, 200 g cârnaţi afumaţi, 2-3 roşii, 1 ceapă mare, 2 ardei graşi, 1 ardei peperoni, 1 vânătă, o mână de frunze de spanac, 3 ouă, 100 g telemea, 4 linguri smântână, 50 ml ulei, 1 legătură pătrunjel, 50 g ketchup de roşii şi ardei roşii, sare, piper, paprika, 2 cubuleţe concentrat de ciuperci.

Mod de preparare:
Puneţi pastele la fiert. Curăţaţi vânăta de coajă, tăiaţi-o cubuleţe, pudraţi-o cu puţină sare, apoi stoarceţi zeama.
Puneţi la călit în ulei ceapa tocată, vânăta, cârnaţii tăiaţi mărunt, ardeii graşi fâşiuţe şi spanacul. După câteva minute adăugaţi roşiile cubuleţe, câteva feliuţe de peperoni, pătrunjelul tocat şi concentratul de ciuperci, sare, piper, paprika, ketchup şi lăsaţi câteva minute la foc mic până mai scade zeama.
Ungeţi o tavă mai adâncă cu ulei, puneţi un strat de paste strecurate, peste care răspândiţi uniform umplutura de legume cu cârnaţi. Puneţi deasupra restul de paste şi daţi tava la cuptor, cam 30 de minute.
Amestecaţi ouăle cu smântâna până se omogenizează şi radeţi brânza. Scoateţi tava din cuptor, turnaţi deasupra amestecul de ouă cu smântână şi presăraţi brânza rasă, apoi introduceţi din nou la cuptor, la foc mic, 15-20 de minute.
www.gustos.ro
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU