12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMetode la îndemână pentru combaterea cearcănelor

Metode la îndemână pentru combaterea cearcănelor

Combaterea cearcănelor sau atenuarea efectelor oboselii, a nopţilor nedormite, a constituit întotdeauna o preocupare pentru doamne şi domnişoare, iar deseori produsele cosme-tice au fost înlocuite de măşti sau tratamente naturiste.

Viaţa dezordonată, cu mai puţin de opt ore de somn pe noapte, şi stresul îşi spun cuvântul şi lasă mici umbre în jurul ochilor, făcând ca frumuseţea unei femei să pălească. Şi totuşi puteţi avea un ten luminos, fără urme de oboseală. În ajutor vă pot veni tratamentele naturiste.
Feliile de cartof crud constituie, de exemplu, unul dintre cele mai cunoscute şi eficiente tratamente naturale împotriva cearcănelor şi a pungilor de sub ochi.
Trebuie să aplicaţi feliile de cartof seara, înainte de culcare, pe zonele cu probleme şi să le lăsaţi să acţioneze câteva minute, iar dimineaţa veţi avea parte de o surpriză cu adevărat plăcută. Ideal ar fi să repetaţi tratamentul de cel puţin trei ori pe săptămână.
Nu aveţi cum să nu cunoaşteţi efectele miraculoase ale castraveţilor. Bunica apela la ajutorul castraveţilor. Puteţi încerca şi dumneavoastră să aplicaţi cu ajutorul unei dischete demachiante sucul de castraveţi, la fel cum puteţi să aşezaţi direct pe ochi feliuţele de castravete. El vă va ajuta să redaţi luminozitate pielii din jurul ochilor. Indicat ar fi să-l lăsaţi să acţioneze aproximativ 15 minute.
Nu uitaţi nici de ceaiul verde. El este un ajutor de nădejde în redobândirea frumuseţii. Păstraţi-l la frigider şi aplicaţi-l sub formă de comprese pe ochii obosiţi şi veţi fi mulţumite de efectele sale.
Alt remediu delicios, care şi-a dovedit eficienţa în timp, este smochina. Tăiaţi o smochină proaspătă pe jumătate şi aşezaţi-o pe ochi. Lăsaţi-o să acţioneze 10-15 minute şi apoi clătiţi cu apă călduţă.
Puteţi apela şi la uleiul de migdale şi de măsline. Cunoscute pentru efectele lor extrem de hrănitoare pentru piele, acestea hidratează pielea, reduc ridurile şi vă scapă de cearcăne.
Recomandarea specialiştilor este de a masa pielea cu ulei în fiecare seară, căci efectele nu vor întârzia să apară.

Metode eficiente

Cele mai eficiente remedii pentru ochii roşii, umflaţi sau cu cearcăne sunt cele naturale. Masajul cu ulei de nucă de cocos în jurul ochilor, realizat seara, înainte de culcare, va avea rezultate imediate, la fel cum se va întâmpla dacă veţi apela la ajutorul măştii cu lapte praf şi miere.
Amestecaţi, într-un bol de ceramică, o linguriţă de lapte praf cu o linguriţă de miere de albine şi apoi aplicaţi această compoziţie peste zona afectată de oboseală şi lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute.
Şi sucul de roşii în care aţi stors o lămâie luptă eficient împotriva cearcănelor. Tamponările se fac de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Roşiile tratează cearcănele şi dacă sunt consumate sub formă de suc, în care aţi adăugat puţină sare, mentă şi lămâie.
O metodă clasică de combatere a cearcănelor este „lingura din congelator“.
Puneţi două linguri din inox în congelator pentru o jumătate de oră, apoi scoateţi-le şi masaţi cearcănele.

Învăţaţi să ascundeţi imperfecţiunile

Şi dacă uneori nu aveţi timp pentru a recurge la efectul miraculos al tratamentelor naturiste, încercaţi să mascaţi imperfecţiunile cu ajutorul produselor cosmetice. Pentru a diminua cearcănele, trebuie să folosiţi atât creme contur, cât şi anticearcăn.
Cele mai eficiente creme sunt cele de seară, pentru că în timpul nopţii activitatea celulară este mai intensă.
Machiajul este altă metodă foarte des utilizată pentru a ascunde micile imperfecţiuni, fie că este vorba de cearcăne sau pete.
De asemenea, pentru a masca inesteticele cearcănele, folosiţi o nuanţă de anticearcăn mai deschisă decât fondul de ten pe care îl utilizaţi.
În cazul în care cearcănele sunt colorate, specialiştii în cosmetică, citaţi de site-ul beautyface.com, vă recomandă folosirea unui corector cu tentă colorată: cel verde estompează zonele roşiatice, cel violet – pe cele cu tentă gri, cel portocaliu – zonele albăstrui (vene, hematoame), cel roz – zonele cu tentă olive şi cel galben, pe cele cu tentă maronie.

 Atenţie în farfurie!

Nu uitaţi că şi ceea ce mâncaţi sau beţi influenţează direct aspectul dumneavoastră. De exemplu, susţin specialiştii în domeniu, cearcănele dispar rapid printr-o dietă bogată în vitamina C şi fier. Indicat ar fi să nu evitaţi citricele, dar nici spanacul şi legumele verzi, care ar fi bine să fie consumate la fiecare masă. Laptele este şi el un bun remediu pentru îndepărtarea cearcănelor, dacă este consumat frecvent, dar şi pentru masarea zonei de sub ochi, în fiecare dimineaţă, timp de zece minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII