17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Staţii de autobuz transformate în cuptoare
Reprezentanţii unui lanţ de restaurante din Statele Unite au decis să facă reclamă la noua lor gamă de sandvişuri calde, transformând copertinele din mai multe staţii de autobuz în cuptoare, informează site-ul zigonet.com. Adăposturile din staţiile de autobuz din Minneapolis au fost tapetate cu afişe, astfel încât oricine stă sub copertine în aşteptarea unui mijloc de transport are impresia că se află în interiorul unui cuptor. Mai mult decât atât, adăposturile sunt încălzite cu ajutorul unor panouri radiante, deci pasagerii chiar se pot simţi ca într-un cuptor şi se pot apăra de frig în timp ce aşteaptă autobuzul. Nu este deci de mirare faptul că locuitorii din Minneapolis au fost foarte receptivi la aspectul practic al acestei campanii publicitare.

Cerere în căsătorie cu destinatar greşit
Un soldat britanic a făcut o gafă care îl va urmări o bună perioadă de timp. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, militarul aflat în misiune în Afganistan a vrut să îi facă o surpriză iubitei sale şi să o ceară de soţie prin telefon, dar a format greşit numărul şi a lăsat mesajul unei alte femei. Cererea în căsătorie a ajuns din greşeală la Diana Potts, o femeie de 44 de ani, căsătorită şi mamă a trei copii. În mesajul de 90 de secunde lăsat pe robotul telefonului, soldatul îi spunea iubitei sale că nu va ajunge acasă în următoarele trei luni şi nici nu o va putea suna în următoarea lună, dar a întrebat-o, vădit emoţionat, dacă vrea să se căsătorească. Diana Potts a făcut public mesajul militarului în speranţa că astfel va ieşi la iveală adevăratul destinatar al cererii în căsătorie.

Şcoala din peşteră a fost închisă

Oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei de la Beijing au închis o şcoală pe care locuitorii dintr-un sat izolat o improvizaseră într-o peşteră, motivând că această aşa-zisă instituţie de învăţământ aruncă o lumină proastă asupra poporului chinez. Şcoala Primară din satul Getu, provincia Guizhou, a fost improvizată într-o peşteră după ce autorităţile din domeniul educaţiei au refuzat să construiască o şcoală pentru copiii din această comunitate izolată în munţi. Oamenii din sat au amenajat mai multe clase şi un loc de joacă într-o peşteră care are dimensiunile generoase ale unui hangar. După ce informaţiile şi imaginile referitoare la această „ispravă“ au făcut înconjurul lumii, oficiali din Educaţie au ordonat închiderea şcolii şi au construit o clădire nouă pentru cei 186 de elevi din sat. „Nu vrem ca poporul chinez să fie perceput ca o naţiune care trăieşte în peşteri“, au motivat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Zucchero, în concert la Bucureşti
Zucchero revine în România pentru a patra oară, pentru a susţine un concert în Bucureşti, la Arenele Romane, pe 21 iunie. Potrivit realitatea.net, biletele pentru acest eveniment pot fi găsite pe www.biletoo.ro, la casieria Sălii Palatului, Librăriile Adevărul din Bucureşti şi din toată ţara, Librăria Eminescu, Magazinul Victoria – Midola Music, Muzica Store, Palatul Naţional al Copiilor, Magazinul Unirea şi la staţia de metrou Unirii 1. Preţurile biletelor sunt de 100 de lei, 150 de lei, 200 de lei şi 250 de lei, în funcţie de poziţia faţă de scenă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS