3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA început sezonul reducerilor în Dubai

A început sezonul reducerilor în Dubai

Festivalul de Shopping din Dubai are loc în perioada 15 ianuarie – 15 februarie.
Cei pasionaţi de shopping vânează întotdeauna reduceri, iar începutul anului este perioada propice pentru acestea. În România, pe 15 ianuarie s-a deschis oficial sezonul reducerilor, dar şi în alte ţări putem vedea astfel de manifestări. Una dintre cele mai interesante destinaţii de shopping este Dubai, o locaţie exotică superbă, dar şi patria cumpărăturilor.
Cumpărăturile reprezintă o atracţie deosebită pentru majoritatea celor care pleacă în vacanţă, iar pentru mulţi dintre ei acestea reprezintă şi scopul călătoriei. Pentru cei pasionaţi de shopping în timpul vacanţei, am ales Dubai ca prim oraş pentru cumpărături, pentru că acesta este destinat oricărui tip de turist, atât celui ce caută produse haute couture sau hi-tech, cât şi celui căruia îi place să se târguiască.
În Dubai are loc celebrul Festival de Shopping (DSF), care s-a desfăşurat prima dată în 1996, la iniţiativa guvernului, pentru a promova comerţul negustoresc. Festivalul este cel mai mare eveniment de acest gen, atrăgând milioane de turişti din întreaga lume, doar pentru a face cumpărături. Manifestarea se desfăşoară în fiecare an între 15 ianuarie şi 15 februarie.

Centrele comerciale, locurile potrivite pentru cumpărături

Bur Juman Center este unul dintre cele mai mari mall-uri din Dubai, cu cele mai luxoase branduri, de la Ralph Lauren la Louis Vuitton sau Christian Dior.
Dacă doriţi, totuşi, să mergeţi într-un centru comecial pentru a cumpăra haine casual la preţuri mici, nu omiteţi cel mai mare centru comercial din Dubai, Deira City Center, ce deţine peste 250 de magazine şi restaurante. Cei care vor să achiziţioneze bijuterii, antichităţi sau suveniruri veritabile trebuie să viziteze centrul comercial Holiday Center. Aici veţi găsi produse de lux, dar şi produse pe care le găsiţi şi în Europa la cele mai bune preţuri, cu discounturi considerabile.
Ca suveniruri pentru cei dragi puteţi achiziţiona ibrice pentru cafeaua arăbească, săbii din argint, pumnale arabe curbate, mărgele pentru rugăciuni sau cutii pentru bijuterii decorate cu pietre semipreţioase. Negocierea preţului, sau tocmeala, face parte din farmecul acestui loc, pentru că aici majoritatea vânzătorilor consideră acest gest un mod de viaţă.

Ţineţi cont de programul magazinelor

Ce trebuie să ştiţi înainte de a pleca la cumpărături: orele pentru cumpărături în Dubai sunt cuprinse între 9.00-13.00 şi 16.00-21.00. Centrele comerciale sunt deschise toată ziua, de sâmbătă până joi. Toate magazinele se închid pentru rugăciuni vinerea, între orele 11.30-13.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU