13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai ciudate diete din lume

Cele mai ciudate diete din lume

Site-ul Sanihelp.it a dat publicităţii o listă cu cele mai ciudate diete din lume, de la cea bază pe hipnoză şi până la cele bazate pe sex sau votcă.

Uneori, dieta trebuie luată în glumă. Cel puţin aceasta pare a fi filosofia anumitor dietologi, nutriţionişti şi guru din toate colţurile lumii, care răspândesc pe internet şi nu numai cele mai extravagante recomandări pentru a scăpa de kilogramele în plus. Mai mult sau mai puţin ştiinţifice şi mai mult sau mai puţin sigure, unele merită încercate, altele… mai bine nu. Oricum ar fi, merită măcar enumerate! Un prim exemplu este dieta prin hipnoză. Această dietă acţionează asupra inconştientului şi are drept obiectiv descoperirea unei motivaţii naturale şi neforţate pentru o alimentaţie echilibrată. Tot ce trebuie să faceţi este să aşezaţi comod, să ascultaţi un CD şi să vă relaxaţi… În acest fel ar trebui să se dezvolte o nouă relaţie cu alimentaţia şi veţi avea o atitudine schimbată faţă de mâncare. Urmează pe listă dieta care prelungeşte viaţa. Această dietă minune se numeşte Polymeal şi a fost pusă la punct de o echipă de specialişti olandezi. Urmând această dietă, nu vom scăpa de kilogramele acumulate, dar vom trăi mai mult, mai exact, cu şase ani în plus, datorită a şapte tipuri de alimente capabile să protejeze organismul de eventualele probleme cardiace: fructe, peşte, legume, usturoi, migdale, ciocolată amăruie şi vin.

De toate pentru toţi

Kerry McCloskey, autoarea volumului „The ultimate sex diet“, recomandă dieta bazată pe sex. McCloskey asigură că datorită acestei diete, partenerul dumneavoastră se va transforma şi în nutriţionist, psiholog şi antrenor. Altă dietă, cel puţin la fel de originală, este cea bazată pe votcă. Aceasta a fost încercată de Sienna Miller pentru a ajunge la silueta dorită pentru rolul din „Factory girl“. „Am decis să beau votcă pentru că are mai puţine calorii decât vinul, de exemplu“, s-a justificat vedeta. La rândul său, solista Beyoncé Knowles a pierdut nouă kilograme în doar câteva săptămâni, după ce a urmat dieta cu lămâi, aceste citrice având un conţinut caloric redus. Deşi şi-a atins obiectivul, solista a mărturisit că nu recomandă nimănui această dietă. Urmează pe listă dieta cu cartofi. Aceasta este indicată pentru persoanele care nu vor să stea cu stomacul gol, un astfel de regim exploatând senzaţia de saţietate pe care o dă consumul de cartofi. Această dietă durează două săptămâni şi promite 2-3 kilograme în minus, fiind, de asemenea, detoxifiantă şi diuretică. Ultima pe lista publicată de site-ul italian este aşa-numita dietă a jocheului, bazată pe consumul de carne şi legume. Această dietă nu trebuie urmată mai mult de trei zile, ea putând fi un pericol pentru persoanele care suferă de afecţiuni renale şi hepatice. Dieta jocheului prevede 1.200 de calorii pe zi şi duce la pierderea a 2-3 kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII