12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Scrisoarea de intenţie trimisă de John F. Kennedy la Harvard
Biblioteca Prezidenţială „John F. Kennedy“ a publicat recent mai multe documente semnate de fostul preşedinte al Statelor Unite şi date uitării până acum. Site-ul zigonet.com scrie că printre acestea se află şi scrisoarea de intenţie pe care John Fitzgerald Kennedy a trimis-o pentru a fi admis la Universitatea Harvard. În 1935, tânărul care urma să devină cel de-al 35-lea preşedinte al Americii, ataşa această scrisoare la dosarul său de candidatură pentru Harvard. „Cred că Universitatea Harvard îmi poate oferi cunoştinţe fundamentale şi o educaţie liberală mai bune decât aş primi în orice altă universitate. Dintotdeauna am vrut să fiu student aici pentru că sunt de părere că nu este o instituţie obişnuită, ci o universitate care are de oferit lucruri speciale. În plus, îmi doresc să urmez aceeaşi universitate ca şi tatăl meu. Statutul de absolvent al Universităţii Harvard este unul de invidiat şi sper că voi ajunge la această performanţă“, scria John F. Kennedy în scrisoarea de intenţie. Documentul este cu atât mai valoros cu cât include semnătura lui Kennedy şi o schiţă de autoportret.

Biblioteca rămasă fără cărţi
Locuitorii dintr-un orăşel englez au împrumutat toate cărţile din biblioteca locală în încercarea de a zădărnici planurile autorităţilor locale de a desfiinţa instituţia. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, oamenii din Stony Stratford au împrumutat în câteva zile toate cele 16.000 de cărţi existente în bibliotecă, adică, potrivit unor statistici făcute, în fiecare oră au fost împrumutate câte 378 de cărţi. Localnicii s-au mobilizat pentru această acţiune după ce consiliul local a anunţat că intenţionează să închidă biblioteca pentru a face economii la buget. Unul dintre locuitori a făcut această propunere, mai în glumă mai în serios, dar foarte curând ideea s-a transformat în realitate. În plus, a fost creată o pagină Facebook, unde 500 de persoane s-au alăturat cauzei şi au semnat o petiţie on line împotriva desfiinţării bibliotecii.

Căţelul zâmbitor a împlinit doi ani
Căţelul care anul trecut a uimit lumea cu un zâmbet surprinzător de uman „loveşte“ din nou, de data aceasta la a doua sa aniversare, informează web.orange.co.uk. Anul trecut, site-urile şi ziarele din întreaga lume au publicat poze făcute la ziua de naştere a unui căţel botezat Riley, al cărui zâmbet arată întocmai ca al unui om. În acest an, când căţelul a împlinit doi ani, stăpâna lui, Maureen Ravelo, i-a organizat din nou o petrecere, unde l-a surprins pe Riley nu doar zâmbind, ci râzând de-a dreptul. „Riley face mereu feţe de genul acesta şi în fiecare zi parcă are altă expresie facială. Uneori parcă nici nu îţi vine să crezi că e câine“, povesteşte Maureen. Riley s-a născut din împerecherea unui bichon cu păr creţ, de la care a împrumutat caracterul jucăuş, şi un caniche, de la care a moştenit atitudinea – după cum se laudă Maureen Ravelo.

A ieşit din închisoare după ce uşa celulei a rămas deschisă
O uşă dotată cu cele mai noi sisteme de siguranţă şi instalată într-o închisoare din Marea Britanie nu s-a dovedit a fi un obstacol pentru un răufăcător pentru simplul fapt că nu a fost închisă bine. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, un tânăr care fusese închis în celula dotată cu uşa respectivă a ieşit pur şi simplu din camera de detenţie, s-a plimbat nestingherit pe holurile Secţiei de poliţie din West Yorkshire şi apoi a ieşit din clădire. Bărbatul, care potrivit poliţiştilor comisese sute de infracţiuni şi era considerat periculos, a fost „recuperat“ în cele din urmă. Reprezentanţii poliţiei din West Yorkshire au explicat că uşa fusese instalată doar de câteva zile şi că gardienii nu ştiau să o folosească prea bine, de aceea a rămas deschisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS