16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâini frumoase şi în anotimpul rece

Mâini frumoase şi în anotimpul rece

Iarna, pielea se aspreşte mult mai repede şi de aceea are nevoie de o îngrijire sporită, cu atât mai mult cu cât este vorba despre mâini, afectate direct de expunerea la vânt şi frig.

Mâinile, cartea de vizită a unei doamne sau domnişoare, trebuie să se numere printre preocupările zilnice de îngrijire ale reprezentantelor sexului frumos. Pe lângă spălarea mâinilor de mai multe ori pe zi, aplicarea unei creme emoliente cu însuşiri hidratante şi restructurante este o necesitate.
Dacă vreţi să schimbaţi produsele cosmetice cu tratamentele naturiste puteţi apela la ajutorul uleiului de măsline, care se regăseşte în compoziţia produselor de îngrijire şi este responsabil cu hidratarea pielii.
El este recomandat atât pentru menţinerea unor mâini catifelate, cât şi pentru refacerea celor deja afectate. Tot ce trebuie să faceţi este să vă ungeţi mâinile cu ulei de măsline. Specialiştii recomandă această operaţiune la sfârşitul zilei, de preferat seara, când aţi terminat toate treburile. După ce a intrat în piele, încercaţi să vă obişnuiţi  să purtaţi mănuşi din bumbac şi să staţi cu ele până dimineaţa.
De asemenea, săptămânal, vă puteţi îmbăia mâinile în ulei de măsline călduţ. Încălziţi puţin uleiul şi ţineţi mâinile în el timp de 15-20 de minute, apoi clătiţi cu ceai de muşeţel cald şi acoperiţi mâinile pentru câteva minute cu un prosop din bumbac.

Tratamentul de acasă

Nu ar fi rău să apelaţi măcar o dată pe săptămână şi la ajutorul unei măşti hrănitoare. O puteţi încerca pe cea cu cartofi. Curăţaţi de coajă doi cartofi şi puneţi-i la fiert până se înmoaie. Zdrobiţi-i, apoi adăugaţi o linguriţă de ulei de măsline şi una de smântână şi amestecaţi până obţineţi o pastă. Aplicaţi masca pe mâini şi lăsaţi-o timp de 15 minute să acţioneze.
Acest tratament naturist este benefic, căci amidonul conţinut de cartof repară ridurile mici formate pe dosul palmei, uleiul le înmoaie, iar smântâna hrăneşte epiderma în profunzime.
Important este să încercaţi să stimulaţi şi circulaţia sanguină, căci dacă este deficitară provoacă şi înroşirea mâinilor, de aceea pentru ameliorare se recomandă băile alternative calde şi reci, care se repetă de câteva ori. Ţineţi mâinile în apă rece şi apoi în apă fierbinte câte un minut, 5-10 minute pe zi. Pentru întreţinerea mâinilor este recomandat să adăugaţi în baia caldă o lingură de făină de muştar.
Există leacuri naturiste şi pentru mâinile aspre şi uscate. Ele se pot trata cu suc de lămâie proaspăt, menit să restabilească pH-ul pielii.
De asemenea, în timp ce vă spălaţi, picuraţi suc de lămâie pe mâini şi clătiţi apoi cu apă călduţă. După ce v-aţi şters cu un prosop, ungeţi-vă mâinile cu puţină glicerină şi câteva picături de ulei de sunătoare. Foarte bune sunt şi cremele grase şi hrănitoare care conţin vitamine, în special A şi E.
La fel de bun în cazul mâinilor uscate este şi masajul cu ulei de migdale sau porumb.

Trucuri utile

– Când aplicaţi o cremă pe mâini, ele trebuie masate începând de la vârful degetelor spre încheietură, ca şi cum aţi încerca să introduceţi mâna într-o mănuşă prea strâmtă.
– Mâinile cu pielea crăpată pot fi îngrijite prin băi călduţe cu fiertură de tărâţe din grâu.
– Pentru a obţine un ulei aromat de uns mâinile, vărsaţi câteva picături de ulei aromat (lămâie, lavandă, rozmarin) în 60 ml ulei de măsline sau de migdale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII