7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai frumoase ţinute din istoria cinematografiei

Cele mai frumoase ţinute din istoria cinematografiei

Cinefilii au avut recent ocazia să aleagă cele mai frumoase ţinute din istoria cinematografiei datorită unui sondaj realizat de Lovefilm.

Un sondaj realizat recent de Lovefilm a stabilit cele mai frumoase ţinute din istoria cinematografiei. Pe primul loc în clasament s-a situat rochia neagră pe care Audrey Hepburn a purtat-o în filmul „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s“ (1961). Rochia lui Hepburn a fost creată de Givenchy, fiind accesorizată cu un şirag de perle şi o pereche de mănuşi negre. De atunci, ea a devenit un simbol al eleganţei. Versiunea originală a rochiei a fost vândută pentru 410.000 de lire sterline, în 2006. De altfel, întâlnirea dintre Hubert James Taffin de Givenchy şi Audrey Hepburn a fost una care a marcat definitiv industria modei. Cei doi au reuşit să creeze ceea ce se va numi „stilul Audrey Hepburn“. Silueta şi chipul delicat al actriţei erau perfecte pentru simplitatea austeră, geometrică a lui Givenchy, precum şi pentru culorile preferate de acesta: negru, alb, pasteluri. Actriţa a devenit peste noapte un simbol pentru şic si eleganţă, reprezentative pentru Givenchy. Încă din 1957, Audrey a fost inclusă pe lista celor mai fascinante zece femei din lume, decenii la rând ea numărându-se printre cel mai bine îmbrăcate femei. Locul doi în clasament i-a revenit rochiei verzi purtate de Keira Knightley în „Remuşcare/ Atonement“. Rochia fost creată de Jacqueline Durran, care a şi fost nominalizată, în 2008, la premiul Oscar pentru cele mai bune costume. De altfel, rochia Keirei a stârnit foarte multă agitaţie în lumea modei, toate casele de modă şi toate magazinele cu pretenţii dorindu-şi o versiune a acesteia. Poziţia a treia pe podium este ocupată de legendara Marilyn Monroe şi de rochia albă purtată de ea în filmul „The Seven Year Itch“, în 1955. De altfel, scena în care rochia este ridicată de jetul de aer din gura de aerisire de la metrou a intrat în istoria cinematografiei.

Costume de neuitat

Din clasament nu puteau lipsi Ursula Andress şi costumul eide baie alb, extrem de sexy, care ocupă locul al patrulea. Cinefilii au putut-o admira pe Andress în această ţinută în „Dr. No“, filmul Bond din 1962, în care rolul principal a fost jucat de Sean Connery. De altfel, într-un sondaj recent, Andress a fost desemnată cea mai sexy apariţie în bikini din toate timpurile. Locul cinci în clasament este ocupat de Kate Hudson, cu rochia aurie din comedia „How to Lose a Guy in 10 Days“ din 2003. Audrey Hep-burn este prezentă şi pe locul şase, de data aceasta cu o rochie din filmul „My Fair Lady“, în care a jucat rolul Eliza Doolittle. De altfel, filmul lansat în 1964 a obţinut Oscarul pentru cele mai bune costume (Cecil Beaton). Pe locul şapte este prezentă o ţinută reprezentativă pentru anii ‘70. Este vorba de compleul negru mulat purtat de Olivia Newton-John în „Grease“, unde actriţa l-a avut partener pe John Travolta. Urmează în clasament  Rachel Welch, ale cărei ţinute sălbatice din „One Million Years BC“ au rămas definitiv în memoria cinefililor. Penultimul loc în clasament este ocupat de ţinuta de cabaret purtată de Nicole Kidman în muzicalul „Moulin Rouge“ din 2001. Costumele din această peliculă au fost create de Catherine Martin şi Angus Strathie, care au fost distinşi pentru ele cu premiul Oscar. Clasamentul este încheiat de rochia de mireasă creată de Vivienne Westwood pentru Sarah Jessica Parker în primul lungmetraj „Sex and the City“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII