24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un chinez a inventat pantofii electrici
Un fermier chinez a inventat nişte „pantofi electrici“ care se pare că ar permite celor care îi poartă să se deplaseze zilnic pe distanţe ce depăşesc 160 de kilometri. Potrivit site-ului web.orange.co.uk, pantofii sunt de fapt un fel de patine cu rotile alimentate cu baterii şi care sunt dotate cu faruri, indicatoare, frâne şi stopuri pentru frână. Inventatorul Zhao Xueqin a explicat că persoana care poartă pantofii electrici trebuie doar să apese un buton amplasat pe o manetă pentru a fi propulsat cu viteze de până la 24 km/h. Chinezul spune că ideea de a inventa acest tip de încălţăminte neobişnuită i-a venit după ce şi-a dat seama că foarte mulţi copii care locuiesc în regiuni rurale sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la şcoală. „M-am gândit că ar fi foarte interesant să inventez nişte pantofi care să le fie de folos acestor copii“, a spus Zhao Xueqin. „Pantofii funcţionează continuu timp de trei ore, iar dacă este nevoie ca deplasarea să se facă pe distanţe mai mari, purtătorul lor poate să ia baterii suplimentare“, a explicat inventatorul.

Sutienul, obligatoriu la serviciu
Angajatele unei firme germane vor avea de acum ca îndatorire de serviciu purtarea sutienului la muncă, informează site-ul zigonet.com. Un proces judecat de curând în regiunea Westfalia va fi inclus probabil în jurisprudenţa din domeniul legislaţiei muncii. Tribunalul a hotărât că este perfect legal ca un patron să le impună angajatelor sale să poarte sutien la serviciu. Sentinţa a fost dată în cazul unei societăţi care se ocupă cu securitatea aeroporturilor. Directorii acestei firme nu au tolerat ideea ca angajatele să nu poarte sutien sau ca sutienul să fie colorat, întrucât ţinuta impusă în cadrul societăţii include o cămaşă albă. Prin urmare, patronii au obligat femeile să poarte doar lenjerie intimă albă sau de culoarea pielii şi, în plus, au impus o regulă potrivit căreia unghiile angajatelor nu trebuie să depăşească o anumită lungime, iar părul trebuie să le fie întotdeauna curat. Indignate de acest regulament strict, angajatele au dat firma în judecată, numai că tribunalul a hotărât că regulile impuse nu încalcă drepturile personale ale omului, prin urmare va trebui ca femeile din firmă să se conformeze noilor reguli.

Selma Blair este însărcinată
Selma Blair a anunţat cu bucurie că este însărcinată cu primul ei copil, informează site-ul contactmusic.com, vestea venind la doar câtevă săptămâni după ce Selma a fost văzută purtând un inel de logodnă. Actriţa în vârstă de 38 de ani, care s-a „combinat“ cu designerul vestimentar Jason Bleick după ce au lucrat împreună la linia „Ever“, este extrem de entuziasmată de faptul că va deveni mamă. Reprezentantul Selmei Blair a confirmat în mod oficial informaţia pentru revista People, iar o prietenă a actriţei a declarat că viitorii părinţi sunt „în culmea fericirii“.

Fiul lui Tom Hanks, rapper în devenire
Chet Hanks, fiul cunoscutului actor Tom Hanks, încearcă să îşi construiască o carieră în domeniul muzicii rap, informează site-ul zigonet.com, care notează că primul single al cântăreţului aspirant vorbeşte despre viaţa acestuia din timpul facultăţii. Fiindu-i foarte greu să calce pe urmele faimosului său tată, Chet Hanks încearcă totuşi să se facă remarcat în muzica rap, un domeniu pe care părintele lui nu prea l-a explorat. Student la Universitatea Northwestern din Chicago, tânărul a postat pe YouTube unul dintre cântecele sale, intitulat „White and Purple“, cu care ar vrea să dea lovitura în muzică. Prezentându-se cu numele de scenă „Chet Haze“, rapperul în devenire povesteşte, prin muzica sa, experienţele cu care se confruntă în timpul vieţii de student şi oricine analizează versurile îşi va putea da seama că pe Chet nu prea îl interesează învăţătura, ci fetele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS