24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCerceii, expresia feminităţii

Cerceii, expresia feminităţii

Femeile nu sunt toate la fel de cochete, însă fiecare îşi doreşte să fie plăcută, admirată şi complimentată pentru felul în care arată. Bijuteriile sunt primele la care ne gândim atunci când vrem să facem o ţinută specială, iar cerceii sunt accesoriile care pun în valoare trăsăturile oricărei femei.

Cerceii au o putere aproape magică şi pot conferi doamnelor şi domnişoarelor un aspect clasic, dar sofisticat, prin strălucirea pe care o dau chipului. Purtarea unei perechi de cercei bine aleasă poate schimba complet o întreagă ţinută, întrucât cele două bijuterii care încadrează faţa schimbă în mod vizibil atitudinea femeii care le poartă. Pentru a accentua forma ovală a feţei sau pentru a conferi tenului o strălucire aparte, puterea cerceilor este infinită, căci ei vă vor pune trăsăturile în valoare, vă vor face remarcabilă şi remarcată oriunde veţi merge.

Vă mai amintiţi de clipsuri?

Clipsurile sunt cerceii aplicaţi care au făcut furori în anii ‘80 – ‘90, când erau în vogă. În prezent, rare sunt ocaziile când doamnele şi domnişoarele poartă astfel de cercei, pentru că perforarea urechilor este o procedură mult mai des întâlnită. Dacă vă aduceţi aminte de vremea clipsurilor, vă amintiţi cu siguranţă că, oricât de frumoase ar fi fost modelele, purtarea acestora era destul de incomodă, căci există riscul ca aceştia să cadă. În plus, se pare că purtarea clipsurilor este destul de dureroasă pe termen lung, întrucât acest gen de cercei exercită o presiune constantă asupra lobilor urechilor. Acum, însă, cerceii-clips sunt destul de rari, iar modelele nu prea sunt reuşite, aşa că experţii în modă nu mai recomandă acest stil de bijuterii.

Cerceii impun perforarea urechilor

Modelele de cercei care se produc în prezent nu pot fi purtate decât dacă lobul urechii este perforat, operaţiune care, datorită tehnologiilor moderne, nu mai este atât de dureros ca altădată. Cea mai utilizată metodă este perforarea cu ajutorul unui pistol special. Aşa cum probabil ştiţi, nu este nevoie să mergeţi la medic pentru a vă perfora urechea, aşa cum se întâmpla mai demult, căci magazinele de bijuterii şi saloanele de tatuaje sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Dacă doriţi să vă perforaţi lobii urechilor, nu încercaţi această operaţiune acasă, ci apelaţi la ajutorul unui specialist. Cicatrizarea rănii apărute în urma perforării nu durează foarte mult, câteva săptâmâni, timp în care puteţi purta cercei după bunul dumneavoastră plac. Important este ca o pereche de cercei să fie purtată în permanenţă timp de câteva luni, pentru ca gaura făcută să nu se astupe.

Modele

Atunci când vine vorba de a alege o pereche de cercei, posibilităţile sunt aproape nelimitate: modele de cercei sunt disponibile în toate formele posibile, din orice fel de material. Secretul este să probaţi cât mai multe modele, pentru a vedea care sunt cele care vă avantajează cel mai bine.
Cerceii-pandantiv, fie că sunt foarte lungi, fie că au doar un element discret care atârnă, au capacitatea de a alungi feţele cu formă rotundă sau pătrată, dar totodată pot crea impresia că şi silueta este alungită.
Unii experţi în accesorii vestimentare susţin că atunci când spunem „cercei“ trebuie să ne gândim în primul rând la creole şi că acestea nu trebuie să lipsească din nici o colecţie de bijuterii. Bineînţeles, alegerea unor cercei rotunzi, aşa cum sunt creolele, depinde de gusturile fiecărei femei. Mici, medii sau supradimensionate, circulare sau semicirculare, creolele sunt accesorii potrivite pentru orice ocazie, atât timp cât modelul este adaptat evenimentului – din nou o chestiune de gust.
Bobiţele sunt cerceii fixaţi pe lobul urechilor, care pot reprezenta diverse obiecte, animăluţe, forme geometrice, forme-fantezie sau pot fi formaţi pur şi simplu dintr-o piatră preţioasă sau semipreţioasă ori chiar din strasuri. Cei mai preţioşi dintre cercei pot fi făcuţi din argint sau aur şi înfrumuseţaţi cu diamante şi perle, dar la fel de bine găsiţi cercei-bobiţă făcuţi din metale obişnuite, nevaloroase – există deci astfel de bijuterii pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Acest model de cercei se fixează în spatele urechii cu un şurubel, dar din faţă pare că bijuteriile au fost pur şi simplu aşezate pe lob, fără a fi prinşi în vreun fel. Cerceii-bobiţă sunt foarte şic şi, datorită varietăţii de modele, pot fi asortaţi cu orice ţinută vestimentară.

Sfaturi pentru purtarea fără probleme a cerceilor

Există multe femei care nu pot să poarte nici un fel de cercei, pentru că metalele (preţioase sau nu) din care aceştia sunt făcuţi le provoacă anumite reacţii alergice şi iritaţii. Din fericire, acest inconvenient poate fi rezolvat destul de uşor. Iată ce puteţi face dacă vă confruntaţi cu această problemă. Înainte de a purta cerceii, daţi-i cu zeamă de lămâie, apoi ştergeţi-i bine. Aplicaţi lac de unghii incolor pe tija care intră în contact cu pielea şi pe şurubul fixator, pentru a putea izola pielea de nichel, un compus care provoacă frecvent reacţii alergice. Lăsaţi cerceii să se usuce foarte bine, apoi îi puteţi purta fără probleme. Dacă, după o anumită perioadă de timp constataţi că lacul s-a uscat, ştergeţi bijuteriile cu acetonă şi repetaţi din nou operaţiunea de aplicare a lacului.
În plus, pentru a evita apariţia unei infecţii de orice fel, este recomandabil să ştergeţi cerceii cu alcool sanitar înainte şi după fiecare purtare.
Pentru a vă proteja cerceii şi pentru a fi sigură că aceştia nu se oxidează, puteţi investi într-un suport frumos pentru cercei. Există foarte multe modele şi forme pentru astfel de suporturi de bijuterii – aceasta fiind cea mai bună soluţie pentru a vă păstra cerceii ca noi pentru cât mai mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS