11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin10 reguli ale unei femei de carieră

10 reguli ale unei femei de carieră

Răsturnarea rolurilor în cadrul cuplului, atunci când femeia câştigă mai bine decât partenerul, afectează viaţa în doi.

Epoca modernă a adus şi o schimbare a rolurilor, fiind tot mai frecvente cazurile de femei care câştigă mai bine decât propriii parteneri sau care ocupă funcţii mai importante în cadrul companiilor unde lucrează. Iar dacă problemele economice se rezolvă într-un fel sau altul, cele sexuale se complică, ajungându-se de multe ori la scăderea apetitului sexual sau chiar la destrămarea relaţiilor. Această temă a fost abordată într-un amplu articol cu titlul „Atunci când sexul şi succesul nu se împacă“, dat publicităţii de New York Times. Pentru acest articol, jurnaliştii de la prestigiosul cotidian american au intervievat mai multe femei de afaceri de succes din Franţa, Germania, Italia şi Statele Unite. S-a constatat că există tot mai multe femei de carieră, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, care întâmpină dificultăţi de a-şi găsi un partener. În plus, nici doamnele care sunt implicate într-o relaţie nu sunt tocmai fericite. Potrivit Sociology Association, bărbaţii care văd că le scapă printre degete rolul ancestral de cap de familie sunt predispuşi la infidelitate. În acest fel, se instaurează un fel de nevroză sexuală şi de nesiguranţă, bărbatul simţindu-se tot mai vulnerabil pe măsură ce simbolurile puterii, banii şi succesul profesional, dispar.

Salvarea cuplului

Plecând de la răspunsurile primite, specialiştii consultaţi de jurnaliştii americani au formulat zece reguli destinate doamnelor de carieră, care vor să-şi salveze viaţa sexuală. În primul rând, mai bine aveţi două conturi separate şi unul compun. Prea multă independenţă îndepărtează, prea puţină sufocă. În al doilea rând, încercaţi să acordaţi-i mai multă atenţie partenerului şi faceţi tot posibilul ca acesta să simtă că o parte din succes i se datorează. După ce ajungeţi acasă, acordaţi-i toată atenţia necesară atunci când vorbeşte despre serviciul lui, chiar dacă acesta este mai puţin interesant decât al dumneavoastră. În cazul în care partenerul are tendinţa să se închidă în el, ajutaţi-l să îşi exprime emoţiile şi găsiţi alte teme de discuţie, care să nu fie legate de serviciu. În cazul în care partenerul lui nu se simte confortabil cu noile roluri, vorbiţi despre asta şi nu va prefaceţi că nu există nici un fel de probleme. Pentru că lipsa comunicării duce la destrămarea cuplului. Nu-i reproşaţi partenerului, nici măcar în glumă, că aduce mai puţini bani în casă.

Banii, eterna problemă

Rezistaţi tentaţiei de a-i face cadouri pentru a compensa superioritatea financiară. De asemenea, nu vorbiţi cu prietenii despre situaţie, pentru că vorbele circulă şi nu întotdeauna sunt vorbe de bine. Ascultaţi-l atunci când vă vorbeşte despre serviciu şi nu faceţi comparaţii între locurile de muncă. Abordaţi deschis discursul diferenţei de venituri şi reamintiţi-i ori de câte ori aveţi ocazia că ceea ce contează este să ai un serviciu care îţi place şi care îţi aduce satisfacţii, decât să te duci zi de zi la un loc de muncă bine plătit, dar unde nu aveţi nici un fel de mulţumiri.
Ultima regulă, dar nu cea din urmă, prezentată de specialişti este să nu vă simţiţi niciodată vinovată faţă de partener, pentru că astfel aţi considera că diferenţa de venituri chiar reprezintă o problemă, iar în acest fel criza în cuplu s-ar accentua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS