5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO coafură specială şi elegantă

O coafură specială şi elegantă

Noaptea de Revelion se apropie. Aţi pus la punct toate detaliile, rochia, pantofii, accesoriile, aşa că nu ar fi rău să vă gândiţi şi la coafură. Pentru a nu gafa, specialiştii vă recomandă să o „asortaţi“ cu ţinuta vestimentară.

Veţi alege pentru noaptea dintre ani, cu siguranţă, o rochie elaborată, la fel cum se va întâmpla şi cu coafura, care va trebui să completeze armonios imaginea. Nu uitaţi însă că la fel de important este să o alegeţi în funcţie de forma feţei. De exemplu, dacă aveţi faţa rotundă, specialiştii vă recomandă o coafură în care părul să vă încadreze chipul, iar dacă aveţi chipul prelung, în nici un caz nu optaţi pentru cocurile înalte, care vă alungesc şi mai mult capul.
Ţinând cont de aceste sfaturi, puteţi răsfoi revistele de specialitate şi alege o coafură deosebită, total diferită de modul dumneavoastră obişnuit de a vă pieptăna. Dacă aveţi părul creţ, îndreptaţi-l, sau invers, dacă părul dumneavoastră este drept natural, alegeţi o coafură cu onduleuri.

Aranjarea părului, în funcţie de lungimea lui

Când vine vorba de coafuri elegante, părul lung este o adevărată comoară, aşa că, dacă sunteţi posesoarea unei astfel de podoabe capilare, aveţi mai multe opţiuni. Dacă alegeţi un păr perfect drept, veţi avea o coafură simplă şi elegantă, destul de uşor de realizat. Tot ce trebuie să faceţi este să întindeţi riguros părul, să prindeţi la spate şuviţele de deasupra tâmplelor şi să vă ridicaţi părul în creştet.
Dacă sunteţi o fire mai romantică, puteţi adopta o coafură în ton cu stare dumneavoastră de spirit. De data aceasta, părul va fi supus procesului de ondulare. După ce aţi obţinut buclele la care visaţi, puteţi folosi aceeaşi metodă ca la părul drept: prinderea şuviţelor de deasupra tâmplelor şi ridicarea părului cu ajutorul agrafelor. Pentru a accentua ideea de romantism, lăsaţi în faţă câteva şuviţe libere.
Dacă sunteţi adeptele cocului, puteţi apela la ajutorul specialistului. Cocul lejer, cu aspect aparent dezordonat, conduce în topul preferinţelor doamnelor şi domnişoarelor.
Părul scurt nu se bucură de o popularitate la fel de mare precum cel lung, considerându-se că nu oferă o gamă suficient de largă în ceea ce priveşte opţiunile de coafare. Şi totuşi, dacă îi descoperiţi farmecul, părul scurt poate fi cu adevărat sexy.
De exemplu, părul tăiat drept, stil bob, poate fi tranformat cu uşurinţă, rezultatul fiind un aspect sexy, uşor neîngrijit, cu puţin ajutor din partea produselor de styling. Ceara, spuma de păr sau fixativul vă sunt de un real ajutor. Trebuie doar să aplicaţi produsul pe păr şi să vă treceţi degetele prin el pentru a-i defini forma.
Dacă vi se pare o coafură prea simplă pentru un eveniment special, puteţi opta pentru tendinţele impuse de stilul anilor ‘30, care s-a remarcat prin eleganţa deosebită.
Părul uşor ondulat, completat de accesorii de tip vintage, se potriveşte perfect unei ţinute speciale, aşa că nu ezitaţi în faţa acestei propuneri.
Şi părul scurt sau de lungime medie poate avea un aspect romantic. Volumul este elementul-cheie, taparea părului în creştet fiind „piesa de rezistenţă“. O astfel de coafură are acelaşi farmec cu sau fără breton, cerinţa minimă fiind aceea ca părul să fie suficient de lung încât să permită prinderea şi taparea sa în creştet.

Pentru un păr mătăsos

Înainte de a trece pragul unui salon de înfrumuseţare îngrijiţi-vă să aveţi un păr mătăsos. Turnaţi cam un sfert de pliculeţ de bicarbonat în şamponul pe care îl folosiţi în mod obişnuit. Pentru rezultate excelente, puteţi face amestecul în palme, înainte să şamponaţi părul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS